Prosesörle kullanmak için referans monitörü tavsiyesi

Şöyle daha uygun bir alternatif de var; ALESIS M1ACTIVEMK3X
Monitör seçerken mutlaka Alesis'in bir kenarda seçenek olarak bekletilmesi gerektiğine inanıyorum.
 
Bu ürünler tek satılıyor. Gerçek anlamda refmon kullanıp amacına hizmet etsin istiyorsan (kayıt, işleri, stereo efektler, sağ sol tracking'ler vs) zaten çift alman gerekecek. Bütçe konusunda bunu dikkate aldın mı?
Çalarken duyayım amfi gibi kullanayım dersen refmon değil de daha çok amaçlı bir şey tavsiye ederim. Ben şahsen GE250 ve bilimum processor ile hatta ipad ile Roland CM-30 kullandım çaldığımı duymak için. Şu anda da Alto TX210 PA hoparlörü kullanıyorum, amfiyi aratmıyor kesinlikle.
 
Alacağınız monitör 5inç veya altında olacak ise bass response'u olarak tatmin etmeme durumu söz konusu olabilir, çalarken de bunu hissedersiniz zaten. Bu konuda bütçeyi biraz daha aşarak iLoud Micro Monitor almayı öneririm sizlere.
 
Daha önce forumda çokça konuşuldu ben de aklım yettiğince açıklayayım. Referans monitörler size sesi mümkün olabildiğince ham haliyle vermeye çalışır. Kullandığımız 2+1, 5+1 vb sistemler sesi kendine göre dönüştürerek verir diyeyim ben size sesi direkt duymazsınız yani. Bu nedenle prosesörümü takıp amfi gibi çalayım derseniz biraz üzülebilirsiniz. O niyetle kullanmak istiyorsanız en iyi çözüm frfr hoparlörlerdir. Headrush firmasının vardı uygun güzel modelleri. Derseniz ki ben kayıt da yapacağım mix-mastering yapacağım sadece gitar çalmayacağım o zaman referans monitör alacaksınız mecbur. Ama dediğim gibi tonu size ham şekilde verir bu aletler prodüksiyon odaklı olduğu için mix-mastering işleri için iyilerdir.
 
Hem prosesor ile hemde yaptigim kayitlarrda kullanmak uzere Yamaha hs7 almistim. Basta butcem yetmediginden tek aldim. Ses kartindan sag sol cikis alip tek monitore girip o sekildr baya kullandim. Ayni zamanda kulaklikta kullandim. Beni baya bir idare etti. Sonra monitoru ciftledim. Kaliteli bir monitor alip ilerde ciftleyebilirsinde..
 
Geri
Üst