insanlar ne tür müzik sever

türkiyede insanlar ne türk müzikten hoşlanır rock türevleri olarak baktığımda küçük çaplı gruplarda genellikle sakin şarkıları daha çok dinleniyor sizce hangisi
 
Türkiye’nin belli bir kesimi müzikte arabesk kültürüne yatkın. Popüler tarzlarda medyanın da şişirmesiyle yakışıklı ve güzel vokallerin yaptığı müzik türleri dinleniyor. :D
 
Açıkçası bu kişiden kişiye göre değişiyor fakat insanlar farkı gözükmekten korktuklarından dolayı çevresini referans alarak müzik zevkini ona göre şekillendiriyor. Tabii ki de bu sadece benim gözlemim.. (Aa metal mi dinliyosun, kedi de kesiyosundur sen :D)
 
Son düzenleme:
Bu konuda twitter ölçü müdür ondan o kadar emin değilim ama aratma kısmına "spotify.com lang:tr" yazınca canlı kanlı insanlar ne dinleyip paylaşıyor görebiliyoruz. Ağırlıkta adı üzerinde popüler müzikler, ondan bir basamak aşağıda k-pop yeni dönem çok dinleniyor, bir şarkı çıkınca çok paylaşılıyor. Sonra rap paylaşımları devamlı yapılıyor. Bir adım sonra yeni dönem alternatif acayip isimli rock grupları, ondan bir basamak sonra meşhur rock grupları ve nadiren değişik metal grupları derken böyle bir genel paylaşım içeriği var. Biraz daha takip etsem genel ortalamayı çıkartacağım sanki ama kabaca rock-metal o kadar da az değil aslında. Yükselişte olduğu dönemlere göre az ama en azından twitter paylaşımlarında bu böyle değil. Tabii insanlar "utanarak" dinlediği şarkıları paylaşmayacağına göre o kadar sağlıklı bir değerlendirme olmayabilir. Ama genel bir fikir veriyor en azından.
 
Abi seneler önce müzisyen bir arkadaş facebooka şey yazmıştı "rock alt yapılı arabesk vokal"
bu tarz gruplar patladı zaten o zamanlar, çığıran, ağıt yakan zırlayan. anadolu rock falan iyiydi de, Duman'la mı başladı noldu bu yeni tarz baydı iyice.
 
Geri
Üst