Tel masrafı konusunda nasıl bir yol izliyorsunuz ?

Tel bakım ürünlerini pas geçmeyin derim.

Özellikle ghs fast fret kulvarında rakipsiz bana göre. Her çalımdan sonra mutlaka tellerini bununla silip öyle bırakıyorum gündelik kullandığım gitarları. Bazen haftalarca dokunmadığım halde bile hemen her marka telde ton yapısı ve telin dayanabildiği toplam süreç anlamında başarılı sonuç alıyorum. 7-8 gitar üzerinde devamlı kullanıyorum ve en az 6 ila 8 ay gidiyor.

2. tercihim ise jim dunlop ultraglide. Ghs kadar öle bayıla kullanmıyorum bunu; rahatsız edecek şekilde aşırı kayganlaştırıyor telleri ve tuşeye fazlaca bulaşıyor. Çareyi önce bir bez parçasına, sonra tellere uygulamakta buldum fakat sarımlı tellerde mecbur yine telin kendisine uygulamak gerekiyor ve akışkan yapısı sebebiyle illet ettirtiyor. Yine de ghs’in yokluğunda gideri var diyeyim.

Haricinde ise mecbur stokçuluk yapıyorum. Çoğunlukta 7 telli kullandığım için öncelikte tercih ettiğim kalınlıktaki setler olmak üzere arada tekli tellere kadar topluyorum her frsatta.
GHS'yi kaplamalı tellerde kullandınız mı hiç? Kaplamalı tellerde kullanmak gereksiz mi olur, hatta daha kötüsü kaplamayı kötü etkiler mi?
 
GHS'yi kaplamalı tellerde kullandınız mı hiç? Kaplamalı tellerde kullanmak gereksiz mi olur, hatta daha kötüsü kaplamayı kötü etkiler mi?
Tortuyu ve kiri temizlemek için kaplamalı da olsa olumlu yönde işe yarayacağını düşünüyorum. Deneyimlediğim kadarıyla bu söz konusu kaplamaya rağmen telin sarımlı dokusu gayet hissedilebiliyor. Malum, ter, deri vb. kalıntılar da bu yapıya tutunuyor. Bence işe yarayacaktır.

Öte yandan; şahsen böyle bir tel setiyle kullanmadım fakat kaplamaya zarar vereceğini de düşünmüyorum. Elixir üzerindeki malzemeyi incelemiştim, herhangi bir gitar/tel/perde bakım ürününden (fast fret, ultraglide vb.) etkilenecek gibi durmuyordu. Zaten ghs’in içeriği tamamen doğal yağlardan oluşuyor ve asitik değeri yüksek herhangi birşey barındırmıyor. Bence canınızı sıkmayın, rahat rahat kullanın.
 
Geri
Üst