[ÖNEMLİ] Marshall mı Blackstar mı?

Merhabara forum sakinleri direkt konuya gireceğim, ama konuya girmeden önce lütfen bilgi sahibi olan ve tecrübeli insanların yorumlarını istiyorum, iki amfi arasında kararsız kaldık, henüz gitara yeni başlayan bu kardeşimiz için sizce hangisi?

Blackstar ID:Core 10 V2 Dijital Kombo Elektro Gitar Amfi VS MARSHALL MG15G 15W Elektro Gitar Kombo Amfisi​



 
Hocam soyle anlatayim muhtemelen tecrubeli arkadaslarda bana katilacaktir. Simdi iki amfide kotu amfiler degiller. Yani parasinin hakkini verirler. Simdi Blackstar'in 2x5w cikisli hoparloru var. Marshall'da 15w cikisli 8" hoparlor. Blackstar efekt konusunda daha ayarlanabilir ve genis yelpazeye hitap ediyor ama bana sorsan ben Marshall'a tonu icin bile para verebilecek adamim. Listede Blackstar daha hesapli duruyor.
Ama su bir gercek iki amfinin sesini de eger mustakil bir evde oturmuyorsan sonuna kadar acip uzun sure calisma yapamazsin. Dolayisiyla iki amfiylede kisa bir sure deneme calismasi yapilip verdigi hisse gore alim yapmak en mantiklisi olacaktir. Zevkler ve renkler hesabi...
 
Yani eğer elinde drive delay ve chorus gibi pedallar varsa Marshall tercih edebilirsin. Çünkü Blackstar'a kıyasla üstünde efekt bulundurmuyor. Tamamen transistörlü klasik bir amfi kendisi. Ama Blackstar en azından başlangıç seviyesinde ki bir gitarist için üstünde barındırdığı efektlerle gayet keyifli tonlar yakalatabiliyor. Tek başına yetebilecek bir amfi blackstar. Sanırım üstünde 2x3 inch hoparlör var. Ben gitara yeni başlayan bir tanıdığım için denemiştim amfiyi ve öyle küçük gibi görünse de gayet tatminkar tonlar elde edebiliyorsun. Yani benim kişisel fikrim eğer pedal setup kuracak bir bütçe yoksa direk Blackstar alıp çıkın. Çünkü zaten bu seviyede bir gitarist için pedal olayı çok karışık ve kafa karıştırıcı bir olay. En azından Blackstarla biraz olsun delay reverb chorus gibi efektler ne işe yarar nerde nasıl kullanılır onu öğrenmiş olur. İlerde kendini geliştirince daha büyük bir amfi ve pedal olayına girişir.
 
ben Blackstar ID:Core 10 V2 kullanıyorum. üstündeki efekler süper. Sesi en kısık şekilde bile tüm apartman duyuyor. sadece tek eksigi foot switch girişi yok. 20 v2 modelinde var
 
Geri
Üst