Akustik Gitar için pena önerilerinizi bekliyorum

Evet arkadaşlar birkaç yıl acemi seviyede klasik gitar çalmanın ardından Akustik Gitara geçiş yaptım yaklaşık 10 aydır da akustik çalıyorum. Klasik çalarken sadece birkaç basit akor bilmeme rağmen şuan rahat şekilde bareli parçaları çalabilme durumuna eriştim. Fakat şöyle bir sıkıntı var. Şuana kadar hiç pena kullanmadım ve artık sadece tırnaklarla çalma durumumun yetersiz olduğunu düşünüyorum o yüzden bir pena almak istiyorum. Fakat dediğim gibi daha önce hiç kullanmadığım için ne almam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
İnce pena alırsan daha rahat edersin. 0.46mm olabilir. Ama deneyip görmen en iyisi olacaktır bir müzik markete git mutlaka vardır çeşitleri.
 
Standartı yok bunun. Denemeniz lazım, hepsinin hissiyatı farklı olacak. Kişisel tercih. Çaldığın tarz, tel kalınlığın, akort düzeninde etkiler hissiyatını.
 
Ince pena (<1 mm) kolay kullanım ve yumuşak, homojen akor tınısı sağlarken, bas ve mid tonlardan yoksun daha cılız bir ton verir. Pena kalinlastikca daha tok ve hacimli ton alırsınız. Kalın pena ve ince pena sizin ton beklentinize göre değişir ama kalın pena tavsiye olandır. Farkli kalınlıktaki penalardan alip kendiniz deneyimleyin.
 
Geri
Üst