Normal hoparlörü ses kartına bağlamak

benim normal hoparlörüm var ve bu hoparlörü 3.5mm dişi jackla / 2X 6.35 mm erkek jacka çevireceğim sonra da ses kartının main output L/R kısmına takacağım fakat karşıma ts, trs, trs balanced gibi terimler çıktı acaba nasıl bir dönüştürücü kullanmam gerekir şu 2 ürünü alıp bunu yapabilir miyim:
1 tane bundan: Delock 65585 2 x 3.5mm Male 3.5mm Female 0.2 m White
iki tane de bundan: Hadron Stereo Jak Adaptörü 6.35Mm To 3.5Mm Erkek Dişi Fiyatı

ya da direkt 1 tane şundan: Hosa Technology YMP-434 15 Santim Fiyatı - MyDukkan

bir sorum daha var acaba böyle kullanırsam sorun yaşar mıyım ?
 
Son düzenleme:
TS - Gitar için kullandığımız klasik jack olarak düşünebilirsin. Genelde mono sinyaller için kullanılıyor. Bir + bir de toprak olarak iki ayrı kablo geçiyor içinden. Bu sayede sinyali taşıyor.

TRS - İçinde +, - ve toprak olarak üçe ayrılan üç kablo geçiyor. Yine mono sinyaller için kullanılıyor. Tek farkı "balanced" olması, bu da şu demek: Signal to noise ratio dediğimiz gürültü, radyo frekansı gibi "istenmeyen" sesleri sinyale yansıtmıyor (veya çok az yansıtıyor).

TRSS - İçinde +, - ve toprak olarak üçe ayrılan üç kablo geçiyor. Stereo ses taşıyabiliyor. Örnek olarak kulaklıklarımızı düşünebilirsin.

Hangisini nereden kullanacağım sorusu aklına gelecektir. "Genelde" ses kartlarında:
Gitar girişi (hi-Z) unbalanced olarak geçiyor (jack girişi) bu nedenle oraya unbalanced kablo (ts) takılması tavsiye edilir.
Line input (lo-Z) balanced olarak geçer. Bu nedenle balanced kablo takılır. (TS)
Outpuları %95 balanced çıkışlardır bu nedenle balanced kablo (TRS) takılması tavsiye edilir.
Kulaklık çıkışı balanced ve stereo çıkıştır bu nedenle TRSS kablo kullanılır.

Soruna cevap olarak:

Tek bir hoparlörün var. Bu nedenle mono kullanacaksın. Kullanacağın kablo balanced olacaktır. (TRS)
Stereo to mono genelde yazılım üzerinden yapılması tavsiye edilir. Örneğin Windows'ta sesi mono yapma ayarı var. Bunun dışında DAW'larda çıkışı mono yap seçenekleri vardır.
Stereo to mono olayını senin gösterdiğin gibi kablolar ile yapmak önerilmez. Gürültü, phase gibi bir sürü teknik sorun ile karşılaşma olasılığın var.

UZUN LAFIN KISASI! Yapacağın şey şu: Bir tane TRS kablo al bir ucunu hoparlörüne diğer ucunu da ses kartının L (sol) çıkışına tak. Windows'tan ve/veya DAW kullanıyorsan mono ses ayarını aç. (Ama unutma kulaklığa da mono ses gelecektir.)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
gerçekten çok faydalı ve açıklayıcı oldu yazdığınıza yazı okul kitaplarına koyulmalı sanırım en doğru olan kulaklık girişini kullanmak olacak artık üşenmeden kulaklığı çıkarıp takacağım sizce stereo to mono olayını denemeli miyim belki gürültü olmaz mantığıyla
bu arada şu hoparlörü kullanacağım eğer bir fark yaratacak olursa:
 
Kesinleştirmek için soruyorum. Linkteki üründe 2 tane hoparlör bir tane de subwoofer var. Sende ise sadece bir tane o küçük hoparlörlerden var değil mi?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
hayır ben bu sistemi alacağım ses kartında kullanmak için sesi aldığı yer normal 3.5mm. monitör olmaya çok isterdim fakat bütçem onlara yetmiyor eğer önerebileceğiniz bir hoparlör varsa genel kullanım için ona da bakarım
 
Son düzenleme:
En başta "benim normal hoparlörüm var ve bu hoparlörü..." diye başladığın için bir tane hoparlörün var şeklinde anlaşıldı doğal olarak. Dediğin çözüm olur. Karşılaşabileceğin tek sıkıntı adaptörlerin kalitesinden oluşabilecek ses kayıpları; ama onu da duyar mısın bilemem.

Başka bir seçenek olarak bu kablodan bulursan direkt çözebilirsin, birkaç parça almak yerine.
1pc-6-35mm-1-4-inch-Stereo-TRS-Female-to-2-Dual-6-35mm-Mono-TS.jpg
 
hoparlörün input kısmı stereo mini jak olduğu için, TRS veya XLR girişi olmadığı için sizin TRS kablo almanız bir ise yaramaz. Yapmanız gereken uur98'in son mesajında gösterdiği donusturucuden almak.
 
Geri
Üst