Amfi Bilgisayara Nasıl Bağlanır

Arkadaşlar, ben elektro gitarım için çok güçlü, kaliteli, yüksek bütçeli bir amfi kullanmıyorum. Başlangıç seviyesinde bir amfi kullanıyorum (Marshall MG10 CD) bu yüzden istediğim her tona da ulaşamıyorum. Bunun için amfimi bilgisayara bağlayıp program aracılığıyla istediğim tonlara ulaşabileceğim fakat amfiyi benim bilgisayara bağlayabilmem için hangi kablolara sahip olmam gerekiyor?
2. Sorum ise: Bilgisayara bağladıktan sonra ekstra bi ses kartına sahip olmam gerekiyor mu yoksa bilgisayarımın, hoparlörümün kendi ses kartı yeterli olacak mıdır?
 
Son düzenleme:
Amfinin line out çıkışından bilgisayarın mikrofon ya da line in kısmına jack 3.5mm jack dönüştürücü ile bağlayabilirsiniz ama tavsiye etmem. Konu hakkında kısa bir araştırmaya yaparsanız çok fazla bu konuda başlık olduğunu görebilirsiniz.

Özetle amfinizden çok daha iyi sonuç verecek amfi simülasyon programları mevcut. Tercihinize göre içlerinden birini seçip amfiyi devre dışı bırakıp kullanabilirsiniz. Gitarı direkt olarak bilgisayara bağlamanız gerek. Yine bunu bahsettiğim dönüştürücü ile ya da usb aparatı ile yapabilirsiniz.

Ekstra ses kartı tabii ki daha iyi sonuç verir ama dahili ses kartları da asio4all driver'ı ile gecikme sorunu olmadan kendi kalitesi ölçüsünde kullanılabilir. Bilgisayarın hoparlörü elbette yeterli olmaz. Amfi gibi patlayan sesi vermesi pek mümkün değil. Eğer ses çıkışları ufaksa onları güncellemeniz gerekebilir ama belki ses çıkışlarından çıkan ses sizi tatmin edecektir, bunu deneyip görebilirsiniz. Kolay gelsin.
 
Elinizdeki AMFİ bilgisayara bağlanamaz.
Eğer bağlanabilecek Line out çıkışı olan bir Amfi varsa Ses kartına girebilirsiniz ama Amfinin preamp katı kullanılacağı için Kabin similatörüne yada yazılımına ihtiyacınız var.
 
Geri
Üst