Ev için üst seviye kabin tavsiyesi

Ses seviyesi ile ilgisi yok konunun .... Alto TX210 kullanıyorum, gece sessizliğinde bile tısır tısır sessiz çalıyorum sıkıntı olmadan
İşte benim için asıl soru buydu, hiç bir forumda düşük ses seviyesinden bahsedilmiyor. Genelde insanlar sahne performansını değerlendiriyor.
Kısacası üst seviye bir model tercih edersem (Yamaha Dxr12, Qsc K10 gibi), ev için yine de uygun olacağını söylüyorsunuz anladığım kadarıyla doğru mudur?
(Bu adara Dxr MkII serisi çıkmış ama Türkiyede satışı yok sanırım)
 
Asıl amaç sahne zaten. Bunlar sonuçta koca salonları vs inletecek 300w ve üstü cihazlar. Ama 500HP'lik Porsche'n var diye mahallede bakkala kadar kullanamazsın diye bir şey yok. Düşük seste de gayet iyi. 12 inch olanlar oda için fazla gelebilir. Bence ideali 10 inch. 8 olanlar da gitar açısından hacimsiz kalabiliyor, yani bir konferansta konuşmacıyı duyurmak için OK ama gitar çalarken ne bileyim zayıf gibi olabilir. Ben kullandığım 10 için yorum yaptım, oda boyutları, kabul edebileceğin en düşük ses seviyesi vb gibi faktörlerle daha güçlü ya da 12'lik şeylerle de mutlu olabilirsin.
 
Overkillde bir sıkıntı yok, fazla gelmesi önemli değil, tek sorunum "bu cihazlar sahne için üretildi, ev için uygun değil, kısık seste çalamazsın bunlarla" gibi bir şeyle karşılaşıp herhangi bir pişmanlık duymak istememem.
 
Şöyle diyeyim, aletler en kısık sese bile iniyor, konuşma sesinin altında bile çok rahat çalıyorum. Ha o sesi beğenir misin ayrı, amfilerin de beğeneni var nefret edeni var ama şu kesin, sesi zaten processor veya nereden giriyorsan oradan ayarlıyorsun, aletin kendi volume'u yok. En azından Alto'da yok bahsettiğim. Dolayısıyla bazı lambalı amfiler gibi ses düğmesini saç teli kadar oynattığında zbaamm diye camları kıran seviyelere çıkmıyorsun. Bir de şu var bu tip aletler 1000 watt 2000 watt gibi dev rakamlarla pazarlanıyor, onu normal amfi gibi düşünme, o maks yükü gösteriyor, gitar amfisi mantığıyla 2000 watt'lık değil yani.
 
Tamamdır çok teşekkürler, sanırım Yamaha Dxr12 ye karar verdim gibi
Sadece MkII serisinin satılmamasına kafam takıldı biraz
 
Mk2 serisi Türkiye'ye gelmediği için Dsr112 modeline kaydım. Daha çok dj'lik için tavsiye ediliyor sanki, ama elektro gitar kullananlar, hatta evinde kullanıp tavsiye edenlere rastladım. Ürün hakkında bilginiz var mıdır acaba?
 
Geri
Üst