Ses kartı sorunum ve önerebileceğiniz pedal kullanım şekilleri...

Merhaba değerli turkrock.com sakinleri, benim birkaç sorum olacaktı. Şimdi ben ses kartı kullanıyorum bir yıla yakındır. Setup'um Gitar>Ses Kartı>Guitar Rig 5/BIAS FX2 şeklinde... ancak aldığım ses beni tatmin etmiyor nedense. Focusrite Solo Gen 3 kartım var aşırı distortion vari ses alıyorum ayarlamak için knob'u var ancak mesela high gain bi preset açsam Guitar Rig'den, gitar volume knobunu kısmam gerekiyor fakat bu da sustaini azaltıyor... yani anlayacagınız fullde karmakarışık bir ses oluyor ve çok yapay. Sorularıma gelirsek;

-Bunu engellemek için ne yapmalıyım?
-Gelen sinyalı dengelemek için bir DI-BOX'a ihtiyacım var mı?
-Ne durumlarda DI-box gerekiyor?
-Setup'a bir wah pedalı eklemek istiyorum Gitardan hemen sonra eklesem bir sorun yaratır mı?
-Sesi dengeleyebilecek bir cabin simülatoru alsam (MS Pozitron Shakti ismini çok duydum bunu alsam hepsini bir arada kullanabilir miyim? ve seste iyileşme olur mu?)


Şimdiden teşekkür ederim eğer cevap verebilirseniz...
 
Ms shakti daha önce kullandım. Muhtemelen guitar rig'de yaşadığınız yapaylık hissiyatı o pedalla da olacak. Kaliteli bir preamp pedalı artı dibox daha organik olur. Bütçe varsa lambalı preamp pedallarına bakılabilir. Bazı preamp pedalları kabin simulator özelliği taşır. Bunun gibi pedallarla dibox'a gerek kalmaz. Ayrıca mooer micro di gibi dibox pedallarında kabin simulator özelliği var. Uzun lafın kısası iş biraz bütçeye biraz da hangi pedalı hangi pedalla birlikte kullanacağınıza bağlı.
 
Selamlar. Şahsi görüşüm yaşadığınız sorun ses kartınızdan ziyade kullandığınız uygulamalardan elde ettiğiniz sesin sizi tatmin etmemesi ile alakalı. Eğer yapaylık seziyorsanız, ses dijital geliyorsa analog pedallara yönlenebilirsiniz. Shakti amfi simülatörüdür. Guitar rig gibi uygulamalarla kullanmak isterseniz uygulamadan amfiyi kapatmanız gerekir. Alternatif olarak sansamp gt2, add+ Micro amp ya da joyonun american sound, california sound gibi pedalları da mevcut. Soundlarını internetten dinleyebilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Yorumlarınız için teşekkür ederim. @kadiraksoy dediğiniz gibi yani daha doğrusu ikinizn de dediği gibi preamp pedalı derdime çare olacakmış gibi duruyor. add+ micro preamp pedalı güzel bir seçenek zaten bu da gt2 klonuymuş sanırım ancak ms shaktiden daha iyi olduğu söyleniyor. Her birinde zaten cabin simülatörü var o yuzden cok iyi. Bilgisayarda Guitar Rig 5 efektlerinin nimetlerini kullanarak da güzel bir şey elde edebilirim sanırım. En azından yazılım değil de analog bir amp simülasyonuna sahip olmuş olurum...
 
Yapaylık hissetme durumu tatsız. Ekstra bir pedal almanız bu yapaylığı engellemez. Zaten ses kartı kullanıyorsunuz. Çalışmanız daw içinde gerçekleşiyor. Ekstra pedal vs katmanın bir anlamı yok. Bias fx ten çok güzel tonlar alabilirsiniz. Bedava simulatörlere bakabilirsiniz. Ignite amps, Th overloud 3, Stl tones, TSE amps ve free4vst.com üzerinde verilen bedava amfi simulatörlerine bakın. Kabin simulatörleri için ekstra yardımcı olabilirim.

1- Ses kartından sonra daw içinden kompresör kullanıp sonra amfi simulatörüne gönderin.

2- Di box, empedansı azaltır. Eğer ses kartı üzerindeki preampınız ses düzeyi olarak yetmiyorsa o zaman kullanabilirsiniz. Burdaki "dengelemek" kelimesi empedans içindir. Ses dalgasının genliğini stabil hale getirmek değildir. O yüzden ihtiyacınız yoktur.

3- a) Sinyali 3-4 metreden uzağa taşırken kablonun gürültü toplamasını önlemek için tek faz üzerinde giden sinyali iki faz üzerinda taşımaktır. Yani TS olan gitar kablosuyla değil de XLR olan kabloyla taşımaktır.
b) Çok yüksek çıkışa(empedansa) sahip olan enstrumanların sesi düşük kalır. Çünkü sinyalin gireceği preamp bu kadar yüksek empedans beklemediği için yüksek kalır. Sinyalin empedansını düşürmeye ve sesini yükseltmeye yarar.
c) Sinyali çoklamak için kullanılır.

4) Wah pedalını amfi simulatörü öncesi veya sonrası koymak istenilen tonu etkiler. Hangisini beğenirseniz öyle kullanın. Önce kullanmak tercihimdir.

5) Bunun yerine bedava bir kabin simulatörü indirip kurun. İçine de istediğiniz mikrofonlamayla yapılmış impulse response koyun. Zaten daw için çok ama çok fazla kombinasyonla yapabileceğiniz bir işlemin yerine analog kabin sim pedalı almayın sakın.
 
Geri
Üst