Ds-1 E Mod Hadisesi?

Dostlar baktımda bu ds-1 için baya bir mod çeşidi var keeley, spina, add falan. Bunların arasındaki artı eksi özellikler ve farklar nelerdir acaba bayağı merak ettim ama türkçe pek bir kaynak bulamadım.

Ayrıca herhangi modlu ds-1den yine kendi orjinal tonunuda almak mümkün mü? mesela bir smells like teen spirt çalmak için =)

Vede son olarak nirvana, alice in chains gibi sert grunge riffleri icra eden grupların soundu için hangisi daha uygundur?
 
Bende bu konuyu add+ deki arkadaşa (kusura bakmasın ismini hatırlaymıyorum) sormuştum.. Ds-1 e istediğiniz modu yapabilirm demişti.. Ama kendinin bi modu varmış. ki bu moduda keeley yaptıranlar ve kullananlar bile daha çok sevip o moda geçiyolarmış..

Aklımda kalan açıklamada ise; sesi biraz daha dolgunlaştırdığı, keskin tonun biraz daha yuvarlandığı , özellikle sololardaki o keskinliğin azaldığını hatırlıyorum..

Ds-1 e bol bol mid sokan bi mod zaten ds-2 olarak üretildi..

Bende bi türlü karar veremiyorum mod hadisesinde..Dinlemek ve denemek gerekiyor. İlginçtir ama ben ds-1 in orjinalindeki keskin dist. u seviyorum.. Sonuçta midli veya yuvarlak bi ton için mxr doubleshotum var... İşte bu konuda riske girmek istemiyorum. Çünkü yeni borçlara girdiğim için Şuanda riske girecek maddi rahatlıkta değilim..
 
ben ds1 analogman pro + sd1 gt2 mod + standart sd1 kullanıyorum ve çok güzel tonlar yakalıyorum (tabi bana göre)
sd1gt mod tek başına hardrock ve blues tonlarında kullanıyorum.stok sd1 ile boostladığımda lead tarzı blues tonu alıyorum.analogman pro ile boostladığımda heavy metal soundu alıyorum.yani 2 modlu ve 1 standart boss ile çeşit çeşit ton alabiliyorum.
ds1in stok hali ton olarak çabuk dağılan bir pedal.bosslarda sd1 ve od serisini birbiriyle boostlamak daha kullanışlı.işte ds1 modları buralarda işe yarıyor.keeley misal amfi driveı ile boostlansa bile sesi bozmuyor aksine güçlendiriyor.

tabi burda en önemlisi amfinin preamp katının kalitesi kimse keeley ds1 alıp marshall mg serisine bağlayıp satriani vai tarzı tonlar alacağını düşünmesin.vainin ve satchin kullandığı amfilerin zaten kendi tonlarıda çok güzel.ds1 kelley tonun karakterini değiştirmeyip güçlenmesini sağlıyor.yoksa tek başına pek bir işe yaramayabilir.standart ds1 yüksek drive veren bi preamp yada pedallakullandığınızda fuzz etkisini arttırıp tonu boğuyor.
 
ben tsl100 ile stock ds-1 denedim gerek lead gerek crunch channel de sağlam soundlar aldım... Amfinin kendisi zaten modern brit. hi-gain olduğundan birde bununla boostlanınca güzel oluyor.. Peki add modlu ds-1 ile nasıl olur? Daha koyu low mid ve bass ağırlıklı tonlar elde edebilir miyim?
 
LuciferioN demiş ki:
ben tsl100 ile stock ds-1 denedim gerek lead gerek crunch channel de sağlam soundlar aldım... Amfinin kendisi zaten modern brit. hi-gain olduğundan birde bununla boostlanınca güzel oluyor.. Peki add modlu ds-1 ile nasıl olur? Daha koyu low mid ve bass ağırlıklı tonlar elde edebilir miyim?
add denemedim ama analogman ve kelleey daha midli ve basları daha yüksek oluyor.
 
slm lar bende boss ds 1 add var senfoni müzikten almıştım birçok konsere cıktım hard rock çaldım ve gayet memnunum.şimdi ise yeni bir gruba girdim tarzi biraz daha hafiflettim bu yüzden pedalımı satıyorum yeni bir dist pedalı alacağım.ton olarak add biri daha digital tonlar diğeri ise biraz daha analog tonlar veriyor.ama digital dediğime bakmayın sadece öteki moduna göre biraz daha digital geliyor.fiyatı ise 70 tl dir ilgilenenler ö m atsın...
 
Cihan usta var afyonda nicki mastercihan olması gerek onun sayfasına bi bak sitede... Sonra telle ara konuş kafandakileri anlat sen leb demeden senin istediğin şeyi anlar. Ben mt-2 yi modlattırdım şimdi inanlımaz güzel tonlar alıyorum çok güzel ve titiz bir işçiliği var cihan ustanın..
 
Geri
Üst