Distortion Ve Gain Hakkında...

Tontan kaybetmeden sadece gain'i arttırmanın bir yolu var mı? Yani şimdi bende dime distortion var tonu mükemmel ama daha yüksek gain li pedallarla(metal muff) çaldığım için buna alışamadım oyüzden gaini arttırıcak ek bi pedal arıyorum amacım tona hiç elleme yapmadan distortionu biraz daha "sertleştirmek"...Bu gibi durumlarda tonu hiç değiştirmeden ek pedal olarak ne kullanılabilir?yine bir drive veya dist. pedalları eklenirse tona çok etki yapacağına inanıyorum acaba compressor falanmı uygun olur?
 
boost pedalları var bunlar işini görecektir hiç distortion vermeden sadece clean olarak sesin volume artıran pedallar. ama bu pedallar ufakta olsa tona etki edebiliyor.
 
Tabi sesi artırmak istiyorsan volume boost pedalı veya drive dan sonra koyulacak bi compression sustainer,, eğer driveı güçlendirmek istiyorsanda drive pedalı kullanacaksın..

Boost ta tonu fazla etkilemeyen ve harbi drive a güç kazandıran ve tonuda çok fazla etkilemeyen BOSS SD-1 i önerebilirm... Boostlamak için En iyi bilinen boss pedalıdır..
 
Death-Lead demiş ki:
Tabi sesi artırmak istiyorsan volume boost pedalı veya drive dan sonra koyulacak bi compression sustainer,, eğer driveı güçlendirmek istiyorsanda drive pedalı kullanacaksın..

Boost ta tonu fazla etkilemeyen ve harbi drive a güç kazandıran ve tonuda çok fazla etkilemeyen BOSS SD-1 i önerebilirm... Boostlamak için En iyi bilinen boss pedalıdır..
aynen katılıyorum sd1 neredeyse volume boost gibi çalışıyor ne gürültü yapıyor ne tonu çok fazla değiştiriyor.drivea hacim ve kuvvet kazandırıyor.
bu yüzden bi modlu birde standart 2 tane sd1 kullanıyorum.od2 ve od3üde merak ediyorum aslında bossun denemediğim tek pedalları.
 
Ben sizle hemfikir olmayacağım, çünkü bence SD1'in kendine has midleri gazlayan ve de hatta bayağı bayağı yumuşatan bir yapısı vardır. Attila çok güzel bir mod yapmakta (Indy Guitarist GT2 mod adı sanırım), FullDrive 2'nin ki gibi bir boost haline getirebiliyorsunuz belli switchlerle ama simetrik veya asimetrik klipleme olmasına rağmen sonuçta midlerde çok ciddi bir yumuşama ve de yuvarlaklaşma olmakta. Ki bence bu net bir boost için kötü.

Ayrıca benim kullandığım kadarı ile SD1 de çok iyi "stack" olmaz.

Ondan dolayı eğer imkanın varsa biraz daha tuzlu ama net şekilde boost eden pedallara bakmanı öneririm. Xotic BB+ mesela cidden acaip iyi, ama tuzlu. Bir çok daha güzel pedallar var ama ABDden getirtmen gerekecek, burada bulmak kolay değil, ve de en azından 150 dolar falan vereceksin.

B
 
Bu arada burada strat ile bu bahsettiğim Attila'nın modlu sd1'ini visual sound Jecklly ve Hyde'ın TS808 tarafını gazlamak için kullanıyorum. Ilk tur haricinde sd1 hep açık, soloda ise J&H'ın TS808 tarafı devreye giriyor.

Stratlar için gayet iyi bir yöntem ama açıkası daha koyu HBlarda falan tonu boğmakta tabi benim zevk ve rengime göre.

B
 
ikisine sahip biri olarak standart sd1 benim için daha iyi bir booster.atilla abinin yaptığı booster sese kendi özelliğini daha çok katıyor yani daha karakterli bir booster.gain olayı daha yüksek olduğu için ayrıca bir miktar daha gürültülü.ben hala kullanıyorum ama elimdeki yüksek drivelı pedallarla birlikte kullandığımda gürültü oranı daha çok artıyor(özellikle simetrik modda) bb preamp andy timmons dinlemeye başlayalı beri hayran olduğum bir alet imzamda da alınık olark yazıyor :D ama hem pahalı hem bulması zor.yoksa sd1e göre çok daha kaliteli boosterlar var.sd1 ucuz ve kolay bir çözüm.bu arada atilla abinin sd1inide seviyorum ama boosterdan çok pedalın kendi drivelı halini seviyorum.tek başına çok güzel tonlar veriyor.
 
Xotic BB+ , Fulltone Fulldrive 2 Mosfet , MXR GT-OD , MXR ZW-44 galiba fiyat sıralaması da oldu sanırım :) İlk iki modele youtube dan bakabilirsin , çok güzel kombinasyonlar yakalayanlar var,Mesa dual rect + Xotic kullananları baya beğendim.Fulltone Fulldrive daha rock'n roll vari uygulamalarda tercih edilmiş , GT-OD gibi.Ama mxr zw-44 gerçekten sağlam çekiç gibi tonlar veriyor ama booster değil kendi karakterini de katıyor tona.. Drive ile birlikte hassas ince ayarlar yaparsan sağlam tonlar alırsın.. Karar senin.. Mxr lar perada var ama diğer ikisi yurtdışına bakar :) Kolay gelsin...
 
oy deme yahu içim bir tuhaf oluyor ya.. Mesa nın sitesine mümkün mertebe az giriyorum zaten.. Girip araştırdıkça TSL'mden soğuycam diye bakmıyorum mümkün mertebe...
 
Re: bb

kabaca demiş ki:
Dilerseniz bu eseri sanatçımızdan dinleyelim :)

http://ninjacloak.com/index.php/101...dd204ce680ec963263bad11789701c7aa536553f16650

Bu BB den kullanan arkadaşımız varsa yorumlarını bizimle paylaşırsa seviniriz.

BB+ kullanıyorum hatta 3 4 aydır provalarda ve de sahnede, ama maalesef kayıt yok onunla beraber. Ve de yukarda zaten yorum yazmıştık, iyidir hoştur diye. Tok, ama net, gayet Ingilizce tabiri ile saturated, Warren Hayes usulü alt yapısı çok sağlam bir ton vermekte. Başka bir şey merak ediyorsan yorum açısından detaylı sorman gerekecek, yoksa genel olarak hadise böyle.

B
 
Geri
Üst