cubase, project ve rebirth ile ilgili birkaç soru

öncelikle hoşgeldim :) Böyle bir siteyi daha önce keşfedememiş olmanın sıkıntısını bir tarafa bırakıp sorularıma geçmek istiyorum.

1)Cubase sx sl se ve system 4 arasındaki belli başlı farklar nelerdir? Site içinde cubase ile ilgili bayağı bir konu bulmama rağmen bu versiyonlar arasındaki fark ile ilgili birşey göremedim.

2)project 5'i ilk defa kullanıyorum. Nasıl bir çalışma mantığına sahiptir FL gibi loop tabanlı mı yoksa acid veya ejay gibi bir çalışma sisteminemi sahip?

3)rebirth nasıl bir programdır biraz kurcaladım ama hiçbirşey anlayamadım.

4) vst ve vsti plug-in lerini nerede bulabilrim?

biraz fazla soru sordum galiba ama napaım artık. İnsan cahilin cahili olunca böyle oluyor?
 
1) www.steinberg.de 'den bu sorunun cevabını alabilirsiniz... (Compel'in web sitesinde de çeşitli açıklamalar var.)

4) Forumda freeware müzik yazılımları konusu var, orayı irdeleyebilirsiniz. Free olarak dağıtılan çeşitli pluginler var, google'dan arayıp "ulaşabilirsiniz." ... Free olmayan yazılımları, satın alabilirsiniz... Nereden satın alacağım derseniz, temsilci firmalar başlığı da var forumda... Mesela steinberg ürünlerinin temsilcisi, compel'dir. (www.compel.com.tr)


Saygılar.
İyi çalışmalar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
muratengin sağol vediğin link işime yaradı. Sx versiyonu her bakımdan daha üstün bu yüzden sx versiyonunu almaya karar verdim.
 
Evet SX versiyonu daha üstün fakat bu üstünlükleri acaba hiç kullanacakmısın?

- 256 yerine 128 fiziksel çıkış, yani kullanacağın ses kartlarının en çok 128 tane çıkışı olabilir !
- Insertler; kanal başına 8 yerine 5... Bence 5 bile oldukça yeterli bir sayı. (Karşılaştırma amacı ile; Protools TDM versiyonunda bile kanal başına max 5 insert vardır)
- Grup kanalları... 128 adet ayrı gurup kanalı mümkün SL ile... 20 yi geçeni şahsen görmedim...
- FX kanalları 64 yerine 8...
- aynı anda 64 VST instrument yerine 16.. Günümüzün makineleri ile dahi sağlam 16 VST instruments'i aynı anda çalıştıracak makine pek kolay ulaşılabilir değil...
Geri kalan farklar çoğunluk ile kozmetik. Audio engine ise tamamı ile aynı.

Aralarındaki fiyat farkı ise iki katı!. Eğer gerçekten SX'in getirdiği extraları kullanıcak isen diyecek bir şeyim olmaz ama kişisel tahminim şu ana kadar satmış olduğumuz SX'lerin %80'i SL seviyesinde kullanılıyor.

SL aldıktan sonra istenildiği zaman SX'e upgrade edilebilme imkanı olduğunu göz önünde bulunduracak olursak be tercihini SL'den yana kullan derim.

System 4'te ise 4 IN/OUT'lu 24-bit 96 kHz çalışabilen, iki mikrofon girişli (48V phantom) USB bağlantılı bir ses kartı ile birlikte Cubase SL yazılımından oluşmaktadır. Yazılım ile birlikte aklıbaşında bir ses kartını birlikte almak isteyenler için son derece ideal bir başlangıç..
 
Valla apollon gayet guzel yazmis. Bazen biz muzisyenler olarak daha cok kanal, fx ivir zivir rakkamlara cok kaniyoruz. Bence de SL ile basla. Zaten kullanimlari ayni, eger SL kasarsa SX'e upgrade edersin ;)
 
benimde cubase ile ilgili bi kac sorum var.
fade in veya fade out nasil yapicam. project bolumunden biraz kurcaladim ama active edemiyorum onu?? simdiden tesekkurler.
 
Ahmet, bence fade in/out yapmak için önce mixdown'ın çıktısını al birkere. Daha sonra o .wav dosyasını başka bir ses editöründe aç, oradan ekle, daha sonra save et çık.

Olm bana sözün var senin bestelerden birini ben kaydetcem ona göre!!!
 
Cubase de midi in-out nasıl oluyor..?

peki Cubase den Digitech cihazlara midi in-out ile *.syx dosya transferi (syx dump) nasıl oluyor..? ve bunun için cubase in hergangi bir versiyon ya da paketi gerekiyor mu.(cihaz; 2120VGS) yazarsanız sevinirim..
 
Sys ex. transferi için, hatırladığım kadarıyla cubaseden bir midi kanal açıyorsun, kanalı any yapıyorsun bu arada midi filter opsiyonundan filter sys ex opsiyonunu uncheck ediyorsun tabii sonra recorda basıyorsun ve midi cihazından sys exleri dump ediyorsun.Bu işlem bitene kadar record ediyorsun.Bu şekilde olduğunu hatırlıyorum.Uzun süredir hardware midi cihazı kullanmadığım için unutmuş olabilirim ama bu şekilde bir dene istersen.
 
processor'e patch (ton yazmak-hazır yazılı tone dosyalarını yüklemek) eklemek ve çekmek için kullanıcam. çok fazla incelemedim cubase i.. peki bunun için hangi vers. veya paketi kullanıcam. daha önce RPEdit diye bi program kullanmıştım içinde ton yazmak için Digitech in menüleri var yazıp cihaza gönderiyorsun veya hazır intrnetten bulduklarını açıp edit edip cihaza yükeyebiiyorsun menüsünde rp12,rp21,2120 vs. bikaç model var ama birtürlü process. re gönderemedim cihazı bilgsy. midi den görüyor ama program bir işlem yapmıyo..? sanırım digitech in orjinal yazdığı bi program diil herhalde.. servise sordum Cubase ile rahatça yaparsın dedi.. cubase i deniycem...
eywallah sağolun..
 
3) Rebirth rb338 bir software synthesizer dir. Diger software synthesizer lardan farki, roland in urettigi makinalari emule etmesi. 2 tane roland tb-303, birer tane roland tr-808 ve tr-909 olmak uzere 2 analog synthesizer, 2 drum machine modulu vardir.

Ben bu programin sadece synthesizer larini kullaniyorum ve reason projelerime dahil ediyorum, synthesizer lari kullanis acisindan farkli sesler uretmeye oldukca yatkin, cok ilginc oluyor, (bu sesleri cok seviyorum) kullanisi ilk zamanlar biraz garip gelebilir ama loopable meledi uretmek konusunda cok sasirtici (ornek songlar incelendiginde kisa zamanda ogrenilebilir) 808 ve 909 u kullanmiyorum reason da hallediyorum.

Sonuc olarak Roland in sound unu seviyorsan bu programida sevmen gerek, diger ihtimallerde bu programa bir cok alternatif bulabilirsin.



Rebirth rb-338 programi

rb338.jpg


tb-303
bassline.jpg


tr-808
808.jpg


tr-909
tr909.jpg
 
Geri
Üst