yeni elektrik gitar önerisi (5000 tl bütçe)

Merhaba öncelikle yazdığım gibi ortalama 5000 tl bir bütçem var 500 artar 500 düşer küçük oynamalar olabilir. Do re müzikte dün shecther omen 6 extreme fr modelini denedim ve tonu da hissiyatı da çok hoşuma gitti ama daha kaliteli manyetikleri olan bu fiyat aralığında necki ortalama bu kalınlıkta (ibanezlerin ki elime çok küçük geliyor rahat edemiyorum) gitar önerilerinize açığım. Önerileriniz arasında fr köprü olan modeller ilk tercihim olacak. Cumartesi günü önerdiğiniz gitarları denemeye gideceğim.
dipnot: shecther gitarı denerken kullandığım amfi orange rockerverb 50c mk3'tü belkide sesi o yüzden çok hoşuma gitti başka amfi de denememiştim.
dipnot 2: cleanı güzel ama aynı anda high gain de de iş yapıcak shred için gitar bakıyorum
 
Son düzenleme:
5000 liralık gitarlarda kaliteli manyetik kalmadı maalesef. FR köprü olacaksa da FR Special olanına bulaşmamakta fayda var. Dolayısıyla bu paraya kaliteli sıfır gitar zor.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
5000 liralık gitarlarda kaliteli manyetik kalmadı maalesef. FR köprü olacaksa da FR Special olanına bulaşmamakta fayda var. Dolayısıyla bu paraya kaliteli sıfır gitar zor.
evet aslında 5.000 güzel bir gitar için çok değil bu dönemde ama biraz daha zorlasam çıkacağım max bütçe 5500 çünkü bunun yanında amfide almam gerkiyor şuan kullandığım ibanez ibz1g amfi ve distortion pedalım baya eskidi ve artık hoşuma gitmeyen sesler çıkartıyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Dolar olmuş 8.20 lira, Euro 9.70 lira. Önerim ikinci elden yana olur. Ya o denediğin gitar seviyesinde bir gitarı 2500-2750 lira civarı al ya da 5000 civarı kaliteli bir gitar al. Değmez gerçekten o kalitedeki bir gitara 5000 lira vermek.
O zaman 2. el piyasasını bir kontol etmekte fayda var 2. el kullanmayı çok sevmesemde bir kaç luthier abimden de bilgi alırsam güzel bir şeyler bulurum herhalde
 
Schecter alacaksan şuna dikkat et, shecther omen 6 extreme fr'nin sap ölçüleri:

Neck Shape
Thin ‘C’
Thickness
@ 1st Fret- .787” (20mm)/ @ 12th Fret- .866” (22mm)

Ibanez rg klavyeleri genelde 19-21, 18-20 ya da 17-19 olur. Hem kalınlık farkı var hem sap şekli D'dir RG'lerin. Schecterlar arasında da Ultra Thin C diye geçenler var onları beğenmezsin muhtemelen, onlar 19-20 mm olur bana da ince geliyorlar, bunları sevmiyorsun sen de yani ona dikkat et. 2. el gitarı bulunca da Schecter'ın sitesinden sap kalınlığına bakıp kontrol edebilirsin ince mi kalın mı diye.
5k'ya LTD 1000 serisi, Schecter Hellraiser, Jackson Pro serisi gitarlar bulabilirsin sarı sitede.
 
Yanıt veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum şuan için aklıma gelen tek şey köşede hep bir proje yapacağım diye bekletip hiçbir şey yapmadığım 8 yıllık Ibanez IJRG200U setimi satıp bütçeme eklemek olucak herhalde o da ne kadar eder hiç bilmiyorum ama 1k civarına satabilirsem seti yeni gitar bütçem de 7k ya çıkabilir ve ikinci el bir gibson les paul almaya çalışabilirim
 
Hocam şöyle bir şey buldum ama hiç duymadığım bir model yorum yapamayacağım.

Rare mi? 😆 15 - 20 yil once her gitar magazasinda vardi bu gitar. O zamanlar RG kadar tutmadı. Ilan sahibi aşırı abartmış ovmeyi. En üst segment S serisi de degil, orta segment diyelim. Fiyati ise gayet abarti fiyat.
 
Schecter'in tonları benim de çok hoşuma gidiyor. Ama bence de öncelikle 2. ellere bakabilirsiniz. İlla 0 alacaksanız Zuhal'de güzel Jackson'lar var onların da tonunu çok beğeniyorum. 2. El Ibanez JS1000 veya 1200 bulursanız kaçırmayın derim, sapı strat ölçülerinde. Bu arada Zuhal'de Ibamez S5470 vardı ve 9 bin civarına inmişti, bütçenizi zorlayabilirseniz ve 1. önceliğiniz sustain değilse öneririm.
 
Geri
Üst