2.el gitar alırken kargo sıkıntısı

selam arkadaslar. gitara baslayalı yaklasık 7 ay oldu. tarzıma uymadıgı için gitarımı degistirmek istiyorum. malum sıfır fiyatları uctu. 2.el almayı dusunuyorum. fakat balıkesirde yasadıgım icin istedigim gitarları bulamıyorum. sehir dısından alırken ise kargo yapmak içime sinmiyor. gitar zarar gorur, satıcı sorun cıkarır vesaire. sizce kargo sandığım kadar sıkıntılı mı. goruslerinizi belirtirseniz mutlu olurum. tesekkurler
 
Ben bugüne kadar şehir dışından birçok gitar aldım. Sadece birinde sıkıntı yaşadım. O da gitarın sorunlarının bana söylenmemesinden kaynaklı. Karşı tarafla biraz sohbet edin. Nasıl biri olduğunu az çok anlarsınız. Yine de %100 emin olamayız. Biraz da şans işi.
 
Satıcının bulunduğu şehirde hiç gitardan ve ekipmandan anlamasa bile o şehirde bulunan bir tanıdığım vasıtasıyla almaya çalışıyorum en azından güvenli alışveriş yapmış oluyorum.
 
Gitarın doğru gitar olduğunu ve durumunun kötü olmadığından eminsen ve satıcı iyi kargo yapmayı bilen biriyse sıkıntı çıkmaz. Ben SRV müzikten 2. el gitar aldım, adamlar yıllardır bu işi yapıyorlar ustalaşmışlar artık. Hem gitar aynen dedikleri gibi çıktı hem de çok sağlam kargolamışlardı. Şubeye gittiğimde gitar tepetaklak şekilde duruyordu ama çok sağlam sardıklarından dolayı hiçbir şey olmamıştı. Güvenilebilecek birkaç tane satıcı var tr'de, onları araştır ve ilanlarına bak. Mümkünse araya tanıdık koymaya çalış.
 
Geri
Üst