Mikrofonun tek kanaldan ses alması / Sesin tek kulaklıktan gelmesi

Herkese merhaba, iyi günler.

Uzun zamandır büyük bir problemle uğraşıyorum ve sanırım problemi sonunda saptayabildim, geriye sadece çözümü kaldı :)

-Behringer B-1 Condenser mikrofonum var ve bu mikrofonu Behringer UMC22 ses kartıyla kullanıyorum. Twitch'te canlı yayın açıyorum ve YouTube'a da ilk videomu dün attım. Sorun şu ki, yayında beni kulaklıkla dinleyenler beni sadece sağ kulaklıktan duyabiliyorlar. Ayrıca bilgisayarda da aynı problemin olduğunu söyleyenler oldu. Az önce YouTube'a attığım videoyu kulaklıkla Iphone telefonda dinledim, arka planda çalan müzik duyulurken, kaydettiğim ses duyulmuyor. Bilgisayarda açtığımda, telefonu yan çevirip dinlemediğimde ya da kulaklık takmadığımda benim sesim de gayet iyi duyuluyor, eğer forum kurallarına aykırı değilse linki de ekleyeceğim buraya sorunumu anlayabilmeniz için (Reklam amacı kesinlikle taşımamaktadır, aykırıysa da lütfen konuyu kaldırmayın sadece linki silin :D :) )

Ses ayarlarımın ekran görüntülerini sizinle paylaşıyorum:

Gördüğünüz gibi mono ses özelliği aktif

8.jpg


Kulaklık-Hoparlör ve Mikrofon seçenekleri de böyle görünüyor:

1.jpg
2.jpg


Rampage Pulsar Kulaklığımın mikrofonunu denediğimde tek kanal görünüyor ve kayıtta vs. hiçbir problem yaşanmıyor, iki kulaktan da duyabiliyorum:

4.jpg


Bu da ses UMC22'ye bağlı olan Behringer B-1 mikrofonumun gelişmiş ayarları. Gördüğünüz üzere 1 kanal görünmüyor:

3.jpg



Şimdi, aklıma takılan birkaç şey var.

1) Hadi bir ses kayıt programıyla işi hallettim fakat canlı yayında 2 kulaklıktan da ses duyulmaması büyük kayıp. Canlı yayında da bu sesi halledebilmek lazım.
2) ASIO tarzı bir programı varmış sanırım bu ses kartının, onu indirdim ama onda da hiçbir şey yok. Araştırdığım kadarıyla kullanacağınız ses kayıt programıyla bir entegrasyonda işe yarıyor, hepsi bu. Onun da ekran görüntüsünü ekliyorum:

a.jpg

3) Focusrite Scarlett Solo 2nd Gen adında bir driver ile 1 kanallı seçenek aktif olabiliyor fakat onu yüklediğimde hiçbir şey değişmedi ve araştırmamı devam ettirdim.
4) Mikrofon XLR girişli ve ses kartına da XLR ile bağlı. Acaba şu şekilde bir dönüştürücü alınsa (erkek-dişi hiç anlamam bu arada) sorun çözülür mü?

6.jpg


UMC22 Ses kartının görüntüsü bu şekilde. Mikrofon MIC/LINE 1 kısmına bağlı. USB kısmı da bilgisayara gidiyor başka bir bağlantı yok, olmayacak da (Gitar ya da bir başka mikrofon gibi.) Phantom Power tuşu ON durumda bende.
0007611_behringer-u-phorioa-usb-audio-interface.jpeg



Uğraşmamanız için bu zamana kadar deneme-yanılma yoluyla edindiğim tüm bilgileri sizinle paylaşmış oldum. Eminim bu sorunu birçok kişi yaşıyor fakat sorunu saptayamamış dahi olabilirler, o arkadaşlara da böylece yardımcı olmuş oluruz gelin halledelim şu işi :)

YouTube videomu gerçekten reklam amacıyla yüklemiyorum, ki sadece 1 video yükledim zaten onda da kulaklıkla dinleyince ya da Iphone'da yan yatırınca benim konuşmam duyulmuyor. Forum kurallarını ihlal ediyorsam dediğim gibi lütfen videoyu silin, konu uçmasın çünkü çözüldüğü vakit işe yarar bir konu olarak kalacak :)

İlgili video:

Ses kartı değiştirmem gerekiyorsa değiştirebilirim. Şu an 250-300 liralık bir bütçe ayırabilirim. Ayrıca İzmir içinde bu problemi çözebileceğine inandığınız biri varsa ekipmanları değiştirmeden, önerilerinize de açığım.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.
 
Geri
Üst