lambalı amfi kullanma rehberi

Hocam, laney cub12r’de standby yok, o yüzden kullanamazsınız, sorun olacak birşey değil zaten. Amfiyi akım korumalı bir priz ile kullanmanızı tavsiye ederim, 50-100 TL aralığında birçok yerde bulabilirsiniz. Amfiyi açtıktan sonra 1-2 dakika bekleyip çalmaya başlayın, ayrıca kapattıktan sonra lambalar soğumadan yerinden oynatmayın. Çok kısa aralıklarla aç kapa yapmak iyi olmuyor, biraz ara verip tekrar çalmaya devam edecekseniz de açıp kapatmak yerine sesini kısıp açık bırakın. Arka kısmını tamamen kapatacak şekilde duvara vs dayayıp çalmayın, hava almasını engelleyip fazla ısınmasına sebep olabilir. Çalmadığınız zamanlarda kapalıyken üstünü örtmeniz iç kısımlara toz dolmaması için iyi olur. Hayırlı olsun, iyi günlerde çalın.
Bir şey sorayım, benim kafa amfinin içi bayağı tozlanmış, hatta devre mevre ne varsa üstü ince bir tabaka gri toz katmanı tutmuş. Temizlenir mi ? temizleyeyim mi? Zararı yoksa aslında kirli olması umrumda değil. Ne dersiniz ?
 
Amfinin iç kısmına devre vs dokunmadan hava tutarak temizleyebilirseniz iyi olur ama amfilerden teknik manada anlamıyorsanız daha detaylı temizliğe girmeyin bence, bir bilene götürün.
 
Geri
Üst