Zoom G9.2tt (yurt Dişindan Alim)

Merhaba,
Arkadaşlar bu aletten bitane edinmek istiyorum ama Türkiye fiyatı malumunuz. Yurtdışı alışveriş deneyimim var prosedürleri biliyorum ama ebay de zoom G9.2tt satan herkes amerikada yaşayan üyeler ve şirketler. Bu adamlarda faturayı düşük gösterip hediye olarak işaretleyip yollamaya yanaşmıyolar. Bildiğiniz bir güvenilir ebay kullanıcısı yada uzak doğuda bulunup internetten Türkiyeye satış yapabilen bir firma biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz?
 
G9.2tt ler hakkında kötü şeyler duymuştum, pedal güvenilirliliği ile ilgili. O sebeple denemeden almamanı öneriyorum. Zaten o büyüklükte bir aleti yurtdışından getirtmek zor olacaktır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Pedal güveninirliğini tam anlayamadım? Büyüklük konusunda daha önce birkaçkere model helikopter getirttim. Model helikopterlerde hiçbir sorun çıkmadan kapıma kadar geldi bu üründede bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Gümrük riski herzaman her ürün için geçerli artık gümrükte yakalanırsak yapacak birşey yok :)
 
Bazı G9 ların switchlerinde be potanslarında sorun yaşandığını okumuştum. Onları söylemek istemiştim güvenilirlik derken.

Bu arada G9 iyi bir seçim ;) .
 
Ben arkadaşım Almanyadan gelirken bavulunda getirttim sorunsuz bir şekilde. :) Zaten forumlarda toplasan 3-5 kişi gördüm bu pedala sahip olan.

Yurt dışından ekipman ve gitar yollayan kişiler vardı forumda bir ara, parayı yolluyorsun onlar satın alıp sana kargoluyorlar. Eğer hala bu iş ile uğraşıyorlarsa ve açtığı topicleri bulursan onlar aracılığı ile getirtebilirsin.

Ya da Yurtdışında yaşayan bir tanıdığın aracılığı ile al, aynı şekilde.
 
tanıdıkla getirtmek en iyisi yoksa ucuza alayım derken parandan olabilirsin...ben usa den getirtmiştim...potanslarda sorun olacağını sanmam ama bendekinde sağ pedal Z pedal olan yani kendi ağırlığıyla aşağıya kayıyor kilidini kapamazsan anlatabildim mi emin değilim ama...bu arada tonlar gayet iyidir...
 
Eldrun demiş ki:
Ben arkadaşım Almanyadan gelirken bavulunda getirttim sorunsuz bir şekilde. :) Zaten forumlarda toplasan 3-5 kişi gördüm bu pedala sahip olan.

Yurt dışından ekipman ve gitar yollayan kişiler vardı forumda bir ara, parayı yolluyorsun onlar satın alıp sana kargoluyorlar. Eğer hala bu iş ile uğraşıyorlarsa ve açtığı topicleri bulursan onlar aracılığı ile getirtebilirsin.

Ya da Yurtdışında yaşayan bir tanıdığın aracılığı ile al, aynı şekilde.

Ben Türkiye' den 500 milyona almıştım :D . Tertemiz alet :D .
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Yurtdışından satın alıp bana yollayabilecek tanıdıklarım var ama bu noktada önemli olan faturayı düşük kestirtmeleri. Bunada amerikada çoğu firma yanaşmıyo ne yazıkki :(. Ebayde taiwanda yaşayan ve %100 olumlu feedback e sahip birinden rica ettim ve kabul etti hatta bir adet ilan bile açtı. Toplamda 650ytl ye geliyo kargo dahil. Sizce bu fiyata değer mi?

Edit: Bu arada 9.2tt sahipleri kendi kayıtlarınız varmı acaba?
 
Daha kayıt yapmadım ancak, aletle kayıt yapmanın o kadar da zevkli olmadığını söyleyebilirim.

USB' den kayıt yapabilme özelliği gayet kullanışlı ancak aletin içindeki kabin simulasyonu yetersiz olduğundan ben behringer ultra-g aldım yanına. Ultra-g yi de ext loop tan girsem bile ext loop u preamptan önceye almak mümkün olmadığından ultra-g ile birlikte usb den kayıt alamıyorsunuz. Ancak çıkışı ultra-g ye bağlayıp ses kartından giriş yapabilirsiniz.

Dediğim gibi, içindeki kabin simulasyonu pek iyi değil, o sebeple yapılan kayıtlar da o kadar iyi olmuyor. Ancak sahnede bir behringer ultra-g ile veya kaliteli bir amfi ile kullandığınızda çok güzel tonlar elde edebiliyorsunuz.

Bir de üzerindeki lamba ayarları presetler ile birlikte değişmediğinden distortionlu bir tondan clean bir tona geçmek pek güzel olmuyor, clean ton hafiften distorşınlı oluyor.

Madem yurtdışından getireceksin, bence bir pod xt live da denemelisin.
 
Anladım. Zaten ben amfi simulatörü kullanmıycam. Ben marshall avt50 ile kullanmayı düşünüyorum. Acaba mikrafon (Shure PG 57) ile kayıtta bu ikisi güzel iş çıkarır mı?
 
Ben de evde genellikle valvestate15r ile kullanıyorum. Yakın karakterli amfiler oldukları düşünülürse güzel iş çıkarır bence. Zaten çoğu amfiyle güzel iş çıkarıyor kerata :) .
 
Abi usb den doğru düzgün temiz bir ton elde edemedim, ya temiz olmuyor ya da boğuk oluyor. Kabin modülünün değerlerini verebilir misin acaba? Bir de sanırsam direk usb den bağlayıp ayarlarını da ona göre yaptın, ben amfiyle ayar yapıp direk kabin simulasyonunu açıyordum, doğal olarak pek güzel olmuyordu.

Bu arada, Cherokee, eğer İzmir' de oturuyorsan Senfoni müzikte 2. el bir g9.2tt var. 650$ demişlerdi bana. Bir miktar indirim yapacaklarını sanıyorum.
 
Clesk saol. Şu anda Kıbrıstayım yarın İstanbulda olucam yani İstanbulda yaşıyorum. Zaten 650ytl ye ayarladım taiwan dan. Bu haftaiçi laylaylomda deneyip sipariş vermeyi düşünüyorum...
 
Geri
Üst