Müzik Teorisi Öğrenirken Sıralama Nasıl Olmalı?

Arkadaşlar selamlar , nasıl bir sıralama yolu izlenilmeli (Aralıklar , Major Minor Diziler vs) çok fazla konu var bunların öğrenim sırası ne şekilde olmalı?
 
Bence ihtiyaca göre sıra belirlenmeli. Pratiği olmayan teorinin pek bir faydasını göremezsiniz. Tabii bu işin temelinde gamlar var. Gamların detaylarına girerken de yine dediğim gibi ihtiyaca göre derinleştirilmelidir.
 
Muzik terimlerinden baslayabilirsiniz. Sonrasinda notalar ve degerleri, akor yapıları, gam ve aralık kavramları, akor yuruyusleri ve modlar diye gidebilir. Öğrendiklerinizide mümkün olduğunca pratiğe dökün.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Sıralama ne tür olacak döküman olarak bir
şeylerde bulamıyorum şu sıralar , en temeli aralıklar sonra gamlar diziler vs.. bunun öğrenim sırasını anlayamadım ben sadece , her video döküman apayrı bir yere gidiyor.
 
Notalarin klavye üzerinde yerleri, Araliklar - tam ses yarim ses vs. sonra pentatonik, major minör, modlar. Modlari beraber de öğrenebilirsiniz ama ilki gibi daha rahat oluyor bence, bunları öğrenip gitarda iyi şekilde kavramak en az bir yıl sürüyor zaten. Gerisini o zaman düşünürsün.
 
Konservatuvarda soyle ogretilir,
Notalar, araliklar, arizalar, major , dogal ve armonik minor, modlar...
Basitce boyledir. Bu siralamayi dost kitapevinden alacaginiz herhangi bir armoni kitabinda da bulabilirsiniz. Ama bazilari yasi ilerlemis hocalardan yada eski topraklar tarafindan yazildigindan dili bir nebze agir olabilir. Ama uzerinde dusununce anlasilmayacak kadar degil.
 
İzlemen gereken yol burada. Şunu unutma bazi şeyler tam oturmuyor o konuya cok takilip kalma devam et konular ilerledikce baglanti kuramadigin yerlerdeki eksik taşlar yerlerine oturmaya başlayacak. Dogrusal bir ilerleme yok dairesel düşün
 

Dosyalar

  • Screenshot_20201201-112128_Gallery.jpg
    Screenshot_20201201-112128_Gallery.jpg
    236.1 KB · Gösterim: 387
Geri
Üst