ebony-rosewood

arkadaşlar bu yaz americadan ltd ec1000 geitrticem

http://www.musiciansfriend.com/product/ESP-LTD-Deluxe-EC1000-Electric-Guitar?sku=516629

kafama bişey takıldı cok mühim bi mevzu olduğunu düşünüyorum...
benim istediğim renk vintage black(linkteki 3.resimdeki gitar)
fark ettimki gitarların rengine göre falan klavye manyetik falan fark ediyor....manyetikten yana bi düşüncem yok emg81-60 tam istediğim şeyler diyebilirim...ama sadece benim istediğim renkte ebony klavye kullanılmış diğerlerinde hep rosewood klavye var sizce calımı hangisinde daha rahattır yada ebony nin + sı - si nedir???biliyorum bu tip başlık açmak yasak ama moderatörlerdende ricam önce bu soruma siz biliyosanız cvp verin ve mümkünse ondan sonra kitleyin:)
şimdiden yardımcı olcak olmıycak arkadaşlara teşekkür ediyorum...saygılar
burak...
 
taka demiş ki:
yutup123458 demiş ki:
abanoz biraz daha pütürsüz olduğu için kullanımı daha rahattır gül e göre

Ne gibi bir kolaylık sağlıyor, açıklayabilir misin?

daha prüzsüz olduğu için bir nevi kayar klavye.fretleri gülden çok daha sıkı tutar.ve sert ağaç olduğu için bozulma,bükülme gibi sorunlar yaşanmaz uzun yıllar geçsede.dikine değil,enine bir ağaçtır ve uzun süre şeklini muhafaza edebilir.bunlar tamamen artı yönler :) ama bu pürüzsüzlük kimilerini rahatsız edebilir.ve tiz ağırlıklı bir tonu vardır.harmonikler için çok uygundur.bunlar kimileri için eksi yön olarak kabul edilebilir.
 
Teorik açıklamalar için teşekkürler.

Ben sap, klavye kaygan, o yüzden daha rahattır tezine katılmıyorum. Çalışan adam her klavyede çalar. Bununla birlikte tizlerden ziyade alt-mid frekanslar daha bir ön plana çıkar (bu bana göre, herkes farklı bir şey söylüyor). Ayrıca abanozun o yağlı hissiyatına alışamadım hiçbir zaman. Son olarak; sert ağaç olduğu için gevrek bir yapısı vardır; yani çabuk hasar oluşabilir. Sünek malzemeler deformasyona dayanıklıdır. Bu sebeple abanoz klavyeye fret çaktırırken iki kere düşünmek lazım, işin ehlini bulmak lazım.
 
''sap, klavye kaygan, o yüzden daha rahattır tezi'' diye bişey olduğuna bende inanmıyorum.tamamen kişseldir aslında bu.ama genel olarak böyle bilinir.bence abanoz klavyeye fret çaktırırken düşünülmesi gereken tek şey,ne tarz fret istediğindir.çünkü fretleri abanozdan daha iyi yakalayacak bir klavye ağacı bilmiyorum şahsen.
 
şöyle bir durum var ki, abanoz en zor işlenen ağaçlardan bir tanesidir. bu yüzden fiyatı yüksektir. jackson mesela üst modellerinde abanoz kullanır klavye için.
ben de abanoz klavyede daha rahat çalıyorum desem de bu aslında gitarın işçiliğine göre değişir. sadece teorik bir durumdur yani. millet boşuna denemeden gitar almayın demiyor.
ayrıca gül ağacında daha rahat çalan birçok tanıdığım var. biraz da alışma meselesi sanırım.

o yüzden sorduğun sorunun gerçekte bir cevabı yok. sana kalmış.
 
yutup123458 demiş ki:
''sap, klavye kaygan, o yüzden daha rahattır tezi'' diye bişey olduğuna bende inanmıyorum.tamamen kişseldir aslında bu.ama genel olarak böyle bilinir.bence abanoz klavyeye fret çaktırırken düşünülmesi gereken tek şey,ne tarz fret istediğindir.çünkü fretleri abanozdan daha iyi yakalayacak bir klavye ağacı bilmiyorum şahsen.

Çakma esnasındaki malzemede meydana gelen deformasyondan ve de malzemenin göstereceği tepkiden bahsediyorum. Çaktıktan sonra fret ve ağaç arasındaki sürtünmeden değil.
 
fretleri iyi tutuyor olması malzemenin vermiş olduğu tepki oluyor zaten.seninde dediğin gibi önemli olan bu işlemin gerçekten iyibir ustanın yapması.geri dönüşü olmayacak bi olumsuz sonuç çıkabilir ortaya yoksa çakma işleminde.
 
Toparlıyorum,abanoz pürüzsüzdür görünüm açısından hoş durur.fretleri çok iyi tutar.ama bu pürüzsüzlük kimilerini rahatsız eder.herkes öyle kaymak gibi klavye sevmiyor.harmonik ve sustain konusunda çok iyidir.keskin bi sesi vardır.gül ise abanoza göre biraz daha gözenekli,oyukludur.dümdüz hissi vermez öyle kolay kolay abanoz klavye gibi.ton olarak gül ve abanoz birbirine yakın sayılabilir.aralarında öyle çok büyük farklılıklar yoktur.kimileri bu pütürlü havayı sevmeyebilir,kimilerininde bu oyuklu klavye hoşuna gider.maple ise bambaşkadrı.parlak bir ton katar.her sesi teker teker duyarsınız adeta.yağlı gibi duran tarifsiz bi yapısı vardır.birde çok çok az bulunan ve kullanılan bir klavye ağacı var.yılan ağacı denilen bu ağaç hafif kırmızımsı olur.sesi abanoz tarzındadır.görüntüsü oyuksuz,pürüzsüz olur.

http://www3.alembic.com/img/inst/13609_snakewoodL.jpg burdan görebilirsiniz yılan ağacını.
 
Geri
Üst