Tremolo kolu kırıldı

Öncelikle merhabalar, elektro gitarımın tremolo kolu kırıldı ve köprüdeki kol yerine kadar yani ne bir çıkıntı ne de bir boşluk olacak şekilde kırıldı. Sizce nasıl düzeltebilirim?
 
Ne tarz köprü strat mı? Strat ise bloğu tabakadan sökersen, bloğun üzerinde kolun parçasının kenarları penseyle tutup çevirecek kadar açılmış olacaktır. Herhalde strat tipi bir kol ki kolayca eğrilebiliyordu 🤔
 

Dosyalar

  • gotoh-gotoh-ge101ts-c-vintage-stratocaster-elektro-gitar-tremolo-set-elektro-gitar-kopru-10809...jpg
    gotoh-gotoh-ge101ts-c-vintage-stratocaster-elektro-gitar-tremolo-set-elektro-gitar-kopru-10809...jpg
    40.3 KB · Gösterim: 189
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Strat fakat benim gitarım biraz ucuz bir gitar olduğu için sadece yukarıya çekince kullanılabiliyor yani tam dönerek kullanılmıyor. Bir de penseyle tutulacak bir yer yok.
 
Eğer öyleyse bir silikon çubuğu alıp ucunu çakmak ile hafif erittikten sonra , bu çıkıntı kısmına yapıştır biraz üfleyip soğuttuktan sonra o demiri tutacağı için çevirip çıkarabilirsin bunu daha çok içerisinde anahtar kırılan kilitler için yapıyorlar , sonuç alacağını düşünüyorum.
 
Tamam işte arkaya uzanan bloğu, tabakadan ayırırsan, kolun ucu biraz daha açığa çıkar ve pense veya kargaburnuyla çevirerek çıkarabilirsin. Muhtemrlen kolun yuvası da yay bloğunun içindedir. Kolun soketi syrı değildir yani. Telleri yeni taktım diyorsan, acelesi yoksa bir dahaki tel taktığında çıkarırsın. Birine taktırıyorsan; o da halledebilir.
 
Mesela bu benim strat tip gitarın eski köprüsünün bloğu. Zamanında yalama olduğu için, oraya somun koyabilmek için bu kadar genişletmiştim. Senin kolun ucu, bu bloğun deliğinde kırılmış, ve sen tabakayı çıkardığında, penseyle çevirip çıkarabileceksin. Sonra da yeni bir kol alır takarsın.
 

Dosyalar

  • 20201118_212531.jpg
    20201118_212531.jpg
    257.8 KB · Gösterim: 166
Geri
Üst