Lag GLA T66JCE vs T300DCE

Merhaba ben 4 yıldır klasik ve elektro gitar çalıyorum. Artık klasik gitarımı satıp akustiğe başlamak istiyorum. İlk başta Takamine istiyordum ama şimdi Lag'a daha yatkınım. Zuhal'de bu iki model indirime girmiş ve aralarında 1000 tl fark var. Gidip deneme şansım da yok. Aralarındaki fiyata değecek bi fark var mı merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.




 
Merhabalar;

T66JCE Jumbo , T300DCE dreadnought kasa akustik gitardır. Her iki modelin de akustik tınısı oldukça hacimlidir. Tüm LAG modeli akustik gitarlarda tuşe genellikle yumuşaktır. İki model arasında kararsızsan bence T300DCE modelini tercih et. Çünkü T66JCE modelinde kronik olarak üst kapak şişiyor ve alt eşik atıyor. Takamine düşünüyorsan eğer GD71CE modelini şiddetle tavsiye ederim. Bir de eğer Zuhal' den alacaksan gitarın kapalı kutu olmasına dikkat et.

Sağlam kal...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Merhaba öncelikle mesajın için teşekkür ederim. Maalesef iki üründe stokta kalmamış ve anladığım kadarıyla LAG'ların stokları çok sorunlu. Hiçbir yerde bulamıyorum. O yüzden bende takamine GN10CE' ye karar kıldım. Önerdiğiniz gitar bütçemin üzerinde ne yazıkki. Bu gitar hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Dostun TAKAMINE düşünüyorsan eğer dediğim gibi GD71CE modelinden daha düşük bir model alma. GN10CE modeli ikonik nex small jumbo kasa bir gitardır ve çıplak soundda oldukça pes bir sesi vardır. Tuşeler çok serttir ve seni çok yorar. Dilersen max. bütçeni söyle, ona göre gitar önerisinde bulunayım.
 
T270dce aldım dün. Çok oynaşamadım. Güzel gitar, sapı çok rahat. Sesin uzaması denediğim aynı fiyat aralığındaki takamineden daha iyiydi. 12 yıldır ilk defa akustik gitara dokunmuş biri olarak max 4000 bütçe aralığında en çok bunu beğendim.
 
İkinci ele yönelmenizde fayda var. Çok daha üst düzey gitarları bu fiyata alabiliyorsunuz. Misal, sahibinden üzerinde 3000-3500 TL arasında gayet çalınabilir güzel gitarlar mevcut. Garanti hususlarını sorun ediyor olabilirsiniz. Deneyerek alın; kırık, çatlak, dökük, pas, oksit, vb yoksa kısa ve orta vadede sorun yaratmaz. Uzun vadede her gitara bir şey olabilir. Eğer satmak zorunda kalırsanız, asgari zararla veya zarar etmeden de elden çıkarmanız mümkün.
 
Geri
Üst