Amfiyi hoparlör olarak kullanmak

RefMon olmayan hiçbir şey RefMon olarak kullanılamaz. Hoparlör hoparlördür, amfi amfidir, stüdyo monitör stüdyo monitördür, kulaklık da kulaklıktır.
RefMon gibi kullanmak diye bir şey olamaz.
marshall mg10 u ses kartına bağlayıp çalan birini tanıyorum o yüzden dediydim. Tabii ki dedikleriniz doğru ama ses kalitesinden bağımsız, bir referans monitör amacı gütmeden sadece sesi dışarı aktarmak maksadıyla hali hazırdaki amfi kullanılabilir bence. Yani "ses kartım var bir de amfi alayım referans monıtor olarak kullanırım" düşüncesi çok saçma böyle bir durumda zaten ref. mon. alınır.
 
gitar amfilerindeki hoparlorlerin yapisi fizikisel olarak farklidir. kenarlarindan arkasina sabitlenmis olarak gelir full range hoparlorlerin aksine. dolayisi ile her frekansi bunlar gibi vermesini beklemek yanlis olur.

ote yandan yeni nesil teknolojik calisma amfilerinde full range hoparlorler kullaniliyor, spark ve katana air bildigim kadariyla wireless speaker ozelligine sahip yani uzerinde hi-fi speaker var. katana mini boyle mi bilmiyorum. ornegin vokal kaydi veya davul dinlemeyi deneyin baglayip, olur mu olmaz mi daha dogru karar verebilirsiniz.

neticede bunlarla dahi backing track yahut eglencelik sarki dinlemek hosunuza gidebilir ancak kayit almak isterseniz bunlara guvenerek sonradan cok ugrastirir dusuncesindeyim.

m20x gibi uygun fiyatli bir monitor kulaklik daha ciddi olarak isinizi gorecektir butceniz elveriyorsa.
 
Geri
Üst