Hangi Ses Kartını\Cihazını Alsam Başlığı

ProTools desteklemesi için ya Mbox yada M-audio nun bazı modellerini tercih etmek zorundasın. Fakat zannetmiyorum ki kalkıp bir protools daw a o kadar para verebileceğini. Hani 450 ytl ye biraz zor.

Bunun dışında sadece ses kartı ne kadar tatmin edici bir kalite sunar bu tartışılır. Mikrofonda önemli kayıdın yapılışı da mekan da.

Alacağın herhangi bir kart ve yeterince sabır zaten stüdyoya para bayılmaktan kurtarır seni bir yere kadar ama ciddi işler için ev kaydı hiçbir zaman yeterli olamıyor ne yazıkki.

Direk bir marka model tavsiyesinde bulunmuyorum çünkü aynı özelliklere sahip modeller birbirlerinden performans olarak çok üstün değiller burda işin içine tercihler ve hangisinin sizin kullanımınıza uygun olduğu geliyor. En iyi çözüm bir dükkanda imkan varsa denemek bu cihazları.
 
Yeni aldığım M-audio Firewire Solo Hakkında genel izlenimler

Herkese selamlar,
Bu başlık altına yazan birçok arkadaş gibi, benim de beklentim evde basit bir setup ile kulağı tırmalamayan kalitede kayıt yapmak için "hangisi"ni almayımı bulmaktı.
Ben firewire solo (FWS) aldım. Yaklaşık 2 hafta oluyor. Daha önce Creative audigy 2 nx kullanıyordum ve ciddi latency sorunu yaşıyordum. FWS ile bu sorun ortadan kalktı. Benim dandik laptopta bile gayet sorunsuz çalışıyor. Bazen şöyle bir sorun oluyor: FWS'yu bağlamadan önce bilgisayarı kapatmak gerektiğinden, reboot ettiğim zaman bazen laptopun tanımadığı oldu. Birkaç denemeden sonra bu sorun geçti.
Mikrofon, phantom power ile biraz daha iyi ama yine de ben mixerden girmeyi tercih ediyorum açıkçası.
Gitarı Boss GT-8 e girip onu da FWS ya giriyorum. Kayıt programı olarak içinden çıkan live lite'ı kullandım. Fena değil ama kısıtlı bazı özellikleri. ama multitrack kayıt için idare eder.
Kartı tanımak için değişik tarzlarda kayıtlar yaptım. Açıkçası hi-gain tonlardan korkuyordum, ama gayet hoş sonuçlar aldım.
Sonuç olarak, başlangıç için bence gayet yeterli bir kart FWS.
 
me_thus teşekkür ederim yazdıkların için. Ayrıca zaten protools var bende (lisanslı olarak). miksaj yapıcak arkadaştada mevcut olduğundan , bu programı destekleyen ses kartlarını düşünüyorum. Ayrıca karta stratocaster gitar ve marshall anfikafasından direct giriş yapmak istiyorum. Bunun dışında analog compresor,ekolayzır ve distorjında mevcut. Yani oda akustiğini pek düşünceğimi sanmıyorum. Böyle düşünürsek ne derece bir sound elde ederim?? Birde merak ettiğim "PRESONUS AudioBox " adlı ses kartı fiyat olarak çok uygun. Açıklamaları okudum baya övmüşler cihazı özelliklede fasttrack'lere göre...

http://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=1&ManID=20&ProID=2949
 
usb 2.0 ise eğer bu kart oldukça güzel gözüküyor ama sanırım fast track gibi bu da 1.1 dir. PreSonus un pre leri oldukça iyi bence. Bu fiyata alınabilir fakat protools desteklemiyor sende farkındasındır.
 
tekrar teşkkr ederm. Usb 1.1'in veri aktarım hızı daha düşük biliyorum. Bu kayıtta delay olmasına mı yol açıyor? Yani önceki kayıdımı dinleyip üstüne solo gitar kaydedersem, delay yüzünden sorun yaşayacak mıyım?
Birde preamp dedikleri cihaz -ki bazı kartların üzerinde sabit- nedir? Birde phantom denen olay var o nedir? Saol tekrardan.
 
Tek bir kanal kaydederken çok yüksek örneklemelerde çalışmıyorsan sorun olmaz fakat. Birden fazla kanal kayıt alırken veri bandı darboğazı gecikmelere yol açacaktır. Senin örneğinde ama bir problem yaşanmaz.

Preamp : Ön yükselteç demek. Ses sinyalini işlemek için istenilen seviyeye yükseltmeye yarıyor.

Phantom Power : Condenser mikrofonların çalışmak için ihtiyaç duydukları ekstra güçtür.

Terim sorularınızı öncelikle sözlük başlığında araştırıp eğer bulamazsanız orada sorarsanız daha iyi olur.
 
dün bikaç müzik market gezdim. Bana M-Audio FireWire 410 ses kartını tavsiye etti. Çok güzel bir kayıt alacağımı söyledi. Fast track alma çok amatör dedi. Protools'ta destekliyor. Paraya kıyıp alıcam ama deyer mi? Hakkaten profesyönel veya ona yakın kayıt alırmıyım?

2inci sorumda bana monitör veya kulaklık almamın şart olduğunu söyledi adam. kulaklık dediği 80 dolar ama diğeri 300 dolardan başlıyordu sanırım. Cd'ye kaydettiğinde sesleri çok farklı duyarsın üzülürsün dedi. Hakkaten çok farkedermi. Ben müzik setine bağlıyorum bilgisayarı. Geçen sene headphones üstüne teknik rapor hazırladım okul için. Çok pro şeyler var belli paralara ama, 80 dolara alıcağım şey benim evdeki müzik setinden çok farklı olur mu?
 
Fw410 güzel kart fakat çok güzel kayıt alabilmek haliyle kişiye bağlı. Bu protools sahibi miksleri yapıcak kişi sana neden bu konuda fikir vermiyor merak ettim neyse. Hakkaten profesyonel kayıt alamazsın tabiki bunun için insanlar binlerce dolarlık stüdyolar açıyorlar 300-500 dolara hallolsaydı herkes öyle yapardı.

İkisinin yeri ayrı olsada miks yapacak insanın referans monitörüne ve kulaklığa ihtiyacı olur. Haklı ses çok daha farklı duyulacaktır müzik setine göre. Kulaklık farketmez pek ama referans monitörü öncelikli ihtiyaç miksler için.
 
FireWire Solo 400 ytl gibi bir fiyattan satıldığı için daha ucuz olan M-Audio Audiophile 24/96 dikkatimi çekti. Bu kart nasıldır, ev ortamında basit ve temiz sesli kayıt için yeterli midir? Solo'dan eksik tarafları nelerdir?
 
merhabalar, öncelikle teşekkürler böyle bir başlık için.
bu konularda fazla bir bilgim yok, düzgün anlatamazsam derdimi kusura bakmayın.

pc üzerinden kayıt yapmak istiyorum, gitarı bir overdrive pedalına bağlayıp, pedalı da bilgisayara (seskartına) bağlamak istiyorum, amfi kullanmadan kayıt yapmak istiyorum yani.

bunun için aradığım kartta hangi özellikerin olması gerekir? m-audio fasttrack usb bu iş için yeterlimidir?
 
Bunun için aldığınız ses kartında Hi-Z olarak tabi edilen enstrüman seviyesinde giriş bulunması gerek. Yüksek empedanslı bir giriş yani. Fasttrack usb de böyle bir giriş mevcut ama sinyal seviyesini yükseltebileceğiniz bir pre-amp mevcut değil. Karta girmeden önce sinyali istediğiniz seviyeye getirmek için bahsi geçen overdrive pedalında seviyeyi açmanız gerekebilir. Bu yeterli gelirmi her zaman bilemiyorum. Pedala göre değişir.
 
cevap için teşekkür ederim. yanlız gitarı direk onboard ses kartına taktığım zaman linein den, amplitube guitar rig gibi programlarda rahat rahat kullanabiliyorum. nese denicez artık, teşekkürler tekrar
 
Selam.

Evde amfi mikrofonlayarak kayıt yapmak istiyorum.

Kayıt esnasında tek kanal kayıt olacak.

Mix veya background müzik olarak cubase'de davul vs ekleyeceğim.

İşletim sistemi: Win xp
Yeterince ram & cpu vs mevcut.

Bu amaca yönelik bir ses kartı arıyorum.

M-AUDIO firewire solo bu iş için nasıldır ?
 
Geri
Üst