Hangi Ses Kartını\Cihazını Alsam Başlığı

Arkadaslar ben bir gitaristim fakat bilgisayar donanımlarından pek fazla haberim yok arastırdım mydukkan dan ve bildiğim bi kaç siteden m-audio line 6 yada emu almam önerildi ama fiyatları beni gerçekten asıyor su sıralar kayıt yapmam gerek ve temiz sound almak istiyorum elimde usb guitar link adında bi dönüştürücü aparat var bu aletle kayıtlarım biraz daha temizleşti istediğim gibi olmaya basladı ama ses kartım sorunlu artık kayıt yapamıyorum guitar link+ orta halli bi ses kartı ile güzel sound lar elde etmek istiyorum belki problemim bu topic de dile getirilmiştir bi kaç sayfa okudum bulamadım somut bir yanıt...

öncesinde fl studio kullanıyordum bu taraz programlarla arası iyi olan bi sistem olusturmam gerek yorumlarınızı bekliyorum...
 
M-AUDIO FireWire Solo ile TC ELECTRONIC Konnekt 6 Desktop

merabalar.bu ıkı kartı kendım karsılastırmaya calısıyorum ancak bır kac sorum var.
1 - Bu iki urunde de preamp var sanırım.bu preampların bırbırıne bı ustunlugu var mıdır?
2 - Hi z girisi tc elec. var..fırewıre solo da yok mu ?
bunun dısında bu ıkı aletı kıyaslarsanız nası bı yorum yaparsınız bunu ogrenmek ıstıyorum.cunku cok benzer gıbıler en azından benım anlayabıldıgım kadarıyla..tesekkur ederım

link de vereyım bakması kolay olsun.

http://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=1&ManID=10&ProID=1668

http://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=1&ManID=14&ProID=2851
 
Merhabalar.Kafamda almayı düşündüğüm 3 tane ses kartı var.Bunları sizle paylaşarak ve bazı arkadaşlarında bilgilerini almış olursam içim rahat bir şekilde gidip alabilirim..Eminim ki içimizden bazıları bu 3 ses kartından 1 ini kullanmıştır..Yardımcı olursanız çok memnun kalırım...

1.M-Audio FastTrack Pro Usb
2.M-Audio Ozone
3.Presonus Audiobox

Evet arkadaşlar.Bu 3 ses kartından birini almak istiyorum...Sizce aralarında en memnun kalacağım ses kartı hangisidir ?
 
Selamlar . Bende ses kartı almayı düşünüyorum fakat iki ses kartı arasında sıkıştım kaldım. Sizce hangisi daha iyidir ? Artıları eksileri nelerdir ?

1) TC ELECTRONIC Konnekt 6

2) M Audio Pro Fireware 410
 
Merhaba. M-audio Fast Track II ses kartıma Samson C01 usb condastor mikroffon almayı düşünüyorum. Bu mikrofonu kullanan var mı, performansı hakkında ne dersiniz? Usb olması dezavantaj mı?

Teşekkürler....
 
birşeyi merak ediyorum. m-audio "24/96" veya "192" ile direkt gitar-->amfi-->ses kartı bağlantısı yapabilir miyim? Yoksa di-boxa ihtiyaç duyar mıyım?
 
Merhaba, tüm sayfaları okudum ama şuan aklımda hala birkaç soru var.
Ben evimde gitar ve bas kayıtları yapmak istiyorum fakat PC min onboard ses kartı yetmiyor doğal olarak. İki ses kartı arasında kaldım;


M-AUDIO FireWire Solo
ve
M-AUDIO Delta 1010LT

Şimdilik sadece gitar kayıtları yapıcam ama ilerde midi klavye alıp onunlada kayıt yapmayı planlıyorum.

Firewire Solo mikrofon ve enstrüman preamfisi olarak geçiyor ve firewire ile bağlanıyor pc ye. Ve MIDI I/O yok.
Delta 1010LT sadece mikrofon preamfisi olarak geçiyor ve PCI olduğu için firewire bağlantıdan daha performanslı çalışıyodur diye düşünüyorum. MIDI I/O su var.

Benim merak ettiğim, ileride midi klavye bağlamak isteceyeğimide düşünerek hangisini alsam? Firewire solo yla bir şekilde midi klavye kullanımı sağlanabiliyormu, mikserle vb. (bağlantı çeşitlerini ve dönüştürme seçeneklerini fazla bilmediğim için bunu soruyorum)
 
@spiralper

O ürünler kaç para bilmiyorum şu an ancak ömür boyu kullanabileceğin yeni bir TC Electronics İmpact Twin var. Ben aldım. İnanılmaz herşey var üzerinde. İnternet sitesinden bak derim aklın çıkacak.
 
İnceledim gerçekten dediğin kadar var ama fiyat olarakta öyle malesef :D Ben yeni başlayacağım için bu işlere, beklentilerim o kadar fazla değil.

Delta 1010LT düşünüyorum öncelikli ama acaba o kart gitar için preamp gereksinimi duyarmı? Zaten compele gidicem zaman bulunca orayada danışınca burayada yazarım.
 
İşi yapmak içik için bir preampa gerek yok ama preamp çok değişik ve vintage ton yakalamanı sağlayacaktır. Ama olmadan da kayıt yapabilirsin. 1010 ile.
 
Son olarak M-AUDIO FireWire Solo ve M-AUDIO Fasttrack Pro USB arasında kaldım. USB bağlantı yüzünden sorun yaşarmıyım kaygısı var kafamda. Fiyat olarak Fasttrack Pro daha pahalı da olsa(ki midi girişi için bunu düşünüyorum) Firewire Solo için ayrıca firewire kartı almam gerekicek. Bu iki ses kartı hakkındaki düşünceleriniz nedir acaba?
 
BEnmde basitçe bir sorum olucaktı

Fast track usb 2 kartı almayı düşünüyorum
beklentilerim

arakdasım fl studio gibi bir programdan klavye çalarken ben uzerine gitar solo atıcam anfimle ve benm anfiden çıkan sesi shure sm 57 aracılıgıyla kaydederken bir yandan da arkadasımın çaldıgı mıdı klavyenin sesini kaydedicez pc den direk olarak ....
gecikme tabiki olmasın istiyorum

sizce beklentilerimi karşılayabilir mi ?

bilgisayarım 2 gb ram ve Amd 3000 epsilon
 
midi problemini o kadar kafanıza takmanıza gerek yok sanırım.
piyasada 15-20tl'ye satılan midi to usb ara birimleri var.
kullanmadım ve yorum yapamıyacağım ama işe yarar bir şeye benziyor
 
bu arada benim de bir sorum olacaktı. sorular gittikçe birikiyor. cevap gelecek mi bilmiyorum.
amerikada 200$a satılan bir ev kayıt paketi var.
paket behringerin Xenyx 802 mixer, C-1 mikrofon ve F-Control Audio FCA202 ses kartını kapsıyor.

daha önce creative ses kartı kullanıyordum. modellenmiş gitarı direk ses kartına girerek veya anfi mikrofonlayarak kaydeddiyordum. mikrofon olarak da shure sm 57 kullanıyordum hem vokal hem enstrüman için. kayıtları sample'lar halinde yaptığım için de bir sorun yaşamıyordum.

şimdi yine gerektiğinde anfiden gerektiğinde direk bağlayarak gitar, mididen bağlayarak klavye ve vokal kayıtları yapmak istiyorum. ancak eskisinden daha iyi kalitede sesler elde etmek istiyorum.
bu paket şimdiki ihtiyacımı karşılayıp ileride oluşabilecek ihtiyaçlarıma cevap verebilir mi. yoksa daha ucuza bir kombinasyon oluşturabilir miyim?

şu an elimde gitar anfi ve klavyeden başka birşey olmadığını da belirtmeliyim sanırım.

şimdiden teşekkürler
 
selamlar herkese presonus tube pre kullanıyorum ancak artık çift mikrofonlamada yaptığım için yeni bir preamp arayısına girdim su anda kafamda ART TPS II var ancak hiç kullanmadım kullananların yorumlarını bekliyorum yada makul fiyatlarda önerbileceğiniz çift girişli preampler varsa yazın lütfen tesekkür ettim simdiden :)
 
@kewell

Bahsettiğin seti inceledim.Ev ortamı için seni götürür ama önemli bir nokta ; bilgisayarın gayet iyi bir sistem olmalı çok ağır çok cpu harcayan vst ler kullanmaz isen örneğin 4-5 kanal ,sektirmeden seni idare eder.Hatta c-1 ile sm-57 yi beraber kullanarak ampliden farklı kombinasyonlarda sesler alabilirsin.


@batuhankr

ART TPS II işini görür, hatta artar bile fiyat performans olarak piyasadaki en hesaplılardan öneririm.
 
tesekkur ederim cevap için okhay ilk olarak mpa gold lara bakmıstım ancak ikinci elini bulamadım TPS II cok daha uygun fiyatlı göründü compressor olarak ne önerirsiniz ?
 
Compressor olarak ben Joemeek ürünlerini beğeniyorum, şuan zaten evde Joemeek twinQ Dual kullanıyorum ensturman girişleride bayağı iş görüyor eğer bütçe yeterliyse bu model olabilir, ama biraz daha uygun dersen gene Presonus Studio önerebilirim çok kısa kullandım presonusu ama işlevsellik ön planda gerekli tüm mekanizmaya sahip iş görür bence.
 
selamlar,yakın zamanda kısıtlı bütçemle ses kartı almayı tasarlıyorum.alım&satımda karşıma çıkan bikaç modelin karşılaştırmasını yapabilir misiniz?hangisinin gecikme miktarı daha düşüktür,tercihim hangisinden yana olmalı ya da bu ürünlerin fiyat aralığında başka ne tercih edilebilir?ürünler şunlar;
-M-Audio Audiophile USB
-Line 6 ux1
-Tascam US-122 USB
 
Geri
Üst