Hangi Ses Kartını\Cihazını Alsam Başlığı

Merhabalar.

Mikrofon kaydının daha temiz olması adına (yani vokal ve gitar kaydı) compressor ve eq almak istiyorum.
mikrofon için bir preamp almıştım ( samson c-valve tube)
fakat compressor ve eq ihtiyacı duyuyorum.Tek kanallı olmaları dahi yeterlidir.Neler önerirsiniz acaba?

mikrofonu preamp'a verip oradan ses kartına giriş yapıyorum.bu dizilime ekleyeceğim eq ve compressor'ü.
 
selamlar yesilbarıs,

aslında üçünüde bi arada bulunduran presonus studio channel, art tube pac,joemeek sc gibi ürünlere bakabilirdin ancak ayrı alacaksan compressor olarak samson'a bakabilirsin gene c-com du sanırım ben kullanmadım ancak samsonu arastırdığım dönemde arastırmıstım biraz ama bütce elveriyosa art'ye falan bakabilirsin birde presonus var comp. nasıl bilmiyorum ama ben preampinden memnun kalmamıstım arastırmak gerek.
 
Ev stüdyosu için ses kartı bakıyorum. Bütçemi karta değerse 500 lira civarında tutabilirim. Yalnız gitarla birlikte klavyem ile de kayıtlar alabilmek için MIDI I/O özelliği olsun istiyorum (Line 6 UX1 vardı aklımda MIDI özelliği olmadığından alternatiflerine bakıyorum). Tabiki gecikmenin çok düşük olması çok önemli. Hücum kayıt sözkonusu olmadığı için gitar, mikrofon ve MIDI girişlerinin birer tane olması yeterli olacaktır. Cubase, Guitar Rig gibi programları kullanacağım. ASIO özelliğinin önemli olduğunu okudum, olsun isterim. Bu konuda tecrübe sahibi olanlar ihtiyacımın ne eksiği ne de fazlası olacak bir kart önerirlerse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
 
Selamlar arkadaşlar!

Acil olarak öğrenmek istediğim bir şey var.

Stüdyoda prova yaparken kayıt yapmak için (amatör) ses kayıt cihazı almayı düşünüyoruz.

Sizce mantıklı mıdır?Tavsiyeleriniz nelerdir?

Amaç cep telefonuna kayıt gibi düşük kalite değil de daha anlaşılır sesler elde etmek.

Teşekkürler...
 
merhaba arkadaslar ben kayıt ıcın ses kartı almayı düşünüyorum.Para limitim 500 milyona kadar kondansörlü mikrofonla uyumlu ses kartı tercihimdir, önerileriniz nelerdir acaba.Sadece beat ile ses kaydı yapıcam herhangi bi enstürman olmıycak.Birde USB girişli olması gerek.Bilgisayarım Wİndows 7 ...
 
500 tl güzel para;

İstersen forumda 2. el güzel kartlar yakalayabilirsin.

Ama sıfır istiyorsan :

Presonus audiobox işini görür.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6372&gid=797

Phantom power,midi in out satabıl latency ayarları var.USB

Cubase le yapıorsan işlerini biraz daha hesaplı bı kart ama cubase ile otomasyonu harika olan kendi ürününü alabilirsin:

Steinberg CI1 USB Audio Interface


http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=12137&gid=1950



Bunda sadece mıdı ın out yok. Onuda alırsın bır mıdı to usb cable 20 lira tamamdır.
 
presonus audiobox daha çekici gözüktü gözüme hem fiyatıda tam istedigim miktarda

kalan parayla kondansörlü mikrofonda alabilirim

pekı bundan baska bişeye ihtiyacım var mı kulaklık filan diyolar ama bildigim kulaklıklardan degildir herhalde o konuda bi öneride bulunabilirmısın
 
aston166 demiş ki:
presonus audiobox daha çekici gözüktü gözüme hem fiyatıda tam istedigim miktarda

kalan parayla kondansörlü mikrofonda alabilirim

pekı bundan baska bişeye ihtiyacım var mı kulaklık filan diyolar ama bildigim kulaklıklardan degildir herhalde o konuda bi öneride bulunabilirmısın

Presonus audiobox iyi seçim .

Kulaklık mezuğunda acele etmeanladığım kadarıyla rap veya turevleri yapacaksın.Kulaklık önemli mevzuorta kalite referans kulaklıkları tercih edebilirsin AKG' nin iyi kulaklıkları var ama kulaklığı iyi alç butcen yetmiyorsa ılk basit pc kulakları kullana bilirsin

Shure SRH240 modelini bir incele orta karar iyi aletlerdendir.
 
evet rap kayıt almayı düşnüyorum.

son olarak bi sorum daha olacak.

kayıt sırasında seslerın patlamasınız önleyici bi alet vardı tam adını hatırlamıyorum sımdı süzgeç gibi bişey.Onların fiyatları kalitelere hakkında veya bana önerebilecegin bişey varmı.
 
Tamamdır cok saol ilk kayıta baslamak için;

önerdigin ve benımde begendım ses kartı ve kandansörlü mikrofon ve de 20-30 TL lik bi kulaklık yeticek diye düşünüyorum

Bunlarla yinede güzel bir kayıt alabilirim degil mi ?
 
Tabiki ,harikalar yaratamassın ama senin işini görür.Zaten zamanla o ekipmanlar yetmemeye başlayacak ozaman daha iyilerine yönelirsin.

Onun haricinde birazda işin teknik kısmı önemli!
Kulandığın daw her neyse onunla iyi geçinmen lazım yani programı iyi bilmen ve kullanman lazım.Sadece alet yetmiyor.Sana en uygun daw'ı seç , (cubase,nuendo vs vs....) onun hakkında ince detaylı araştırmalara gir :idea:
 
ben bir kaç yere daha sordum en ideal seti bulduguma inanıyorum

SES KARTI: CAKEWALK UA-4fx ROLAND

MİKROFON: SAMSON C03 COND.

KULAKLIK:SAMSON SR 850

POP FİLTER : SAMSON PS01
 
arkadaşlar selamlar. elektronik müziğe ilgi duymaya başladım. bir ses kartı ve bir midi klavye alma niyetiyle tünele gittim. kafamda fast track 2 ve oxygen 49 vardı. ancak fast trackin 24 bit 48 khz olduğunu öğrendim ve gitar kaydetmek istiyorsan 24/96 al dediler. oxygen da bulamadım.

700 lira civarı bir bütçem var. vokalden ziyade gitar kayıtları için istediğimi söyleyince ses kartı olarak esi duafire cakewalk ua 4fx veya daha ucuz olarak ua 1g önerildi. klavye olarak da üzerinde hiç knob olmayan bir roland 49 buldum.

fakat sorun şu ki birleştiklerinde bütçemi aşıyorlar. bir de novation xiosynth 25 buldum. ses kartı midi klavye ve synthesizer içeren tek başına synth olarak da kullanılabilen bir alet. synthinin çok başarılı olduğu söyleniyor. üzerindeki ses kartı 24bit/48 khz mikrofonda phantom power var ve ayrı enstruman girişi var ve latencynin düşük olduğu söyleniyor ve 700 lira gibi bir fiyatı var.

gitar kaydını amfi mikrofonlayarak değil de guitar rig veya overloud kullanarak yapacağım da hesaba katılırsa sizce esasen synth olarak tasarlanmış bir ürünün üzerindeki ses kartına güvenirsem doyurucu gitar kayıtları alabilir miyim? 24/48 olan fast trackte memnuniyet oranı yüksekken yine 24/48 olan bu kartta sadece latencynin düşük olması bana yetecek midir? yoksa daha gitar odaklı bir ses kartı alıp alacağım klavye standardını mı düşürmeliyim?

çok fazla soru oldu ama yakın zamanda alacağım için kafamdaki bu pürüzleri giderebileceğinizi düşündüm. zaman ayırıp da hızlıca bir cevap yazarsanız memnun olurum. şimdiden teşekkür ederim.
 
Geri
Üst