Hangi Ses Kartını\Cihazını Alsam Başlığı

Mikser bir donanım onun yaptığını yazılımlara yaptıramazsın. Biri elma öteki armut yani. Şu kartı alın demekten kaçınıyorum siz araştırıp birkaç kart alternatifi verirseniz hangisinin ne olduğuna değinmeye çalışırım.
 
Edirol UA 25 , ESI DUAFİRE , M-audio delta 1010 lt, EMU 1212 m şimdilik gözüme kestirdiklerim. ama artılarını ve eksilerini bilemiyorum .yorumlarsanız sevinirim . Şimdilik sadece ses kartı almayı düşünüyorum. bütün işimi pc , ses kartı, yazılımlar ve e-gitarla halledicem.Teşekkürler.
 
Bir de Protools 002 adında bir paketten bahsediliyor araştırdım fakat bulamadım ,pakete dahil olan ses kartını yorumlar mısınız fiyatına da rastlayamadım.
 
merhabalar, m-audio fasttrack usb ses kartım var, enstruman mikrofonlamak istiyorum (akustik gitar, bongo vs..) vokal'de de birazcık performans gösterirse güzel olur.

ama ne yazıkki bütçem pek iyi değil, max 200 lük bir mikrofon önerebilir misiniz? aslında bütçem 100-150 civarında. o fiyat aralığında performans farkı pek fazla değilse, 150 ytl lik bir mikrofon daha iyi olacaktır

teşekkürler
 
Arkadaşlar ben bu kayıt işlerinde yeniyim kısmetse subatta home studyomu kurucam, bütçem epeyice dar (bu arada bu kayıt işinde falan çok bilgisizim kusuruma bakmayın) yeri burasımı bilrmiyorum ama kafamdakiler:
Ses kartı:M-audio fast track usb bana yeter gibi gozukuyor, nasıldır? bilgi verirseniz

Monitor:M-audio av20 veya av30 apartmanda yasıyorum malum.

Midi-usb controller:Davul yazmak,synth soundlar ve klavye sesleri için kullanıcam kafamda m-audio keyrig 49 yada oxygen 49 var,benim esas sorunum oxi 49 daki parametreleri sony acid pro ggibi bir programla kullanmak mümkünmüdür? ve aynı zamanda hepsini aynı programda kullanmak davul yazmak gitarı kaydetmek

ekipmanlarıma yorum yaparsanız sevinirim bana başka seçenekler de önerirseniz mutlu olurum
Saygılarımla
plaROCK
 
Pro Tools paketleri komple paketler yazılım donanım beraber geliyorlar ve 2000$ gibi ücretleri vardır genelde. 3. versiyonu çıktı en son. O yüzden 2 yi bulamamış olabilirsin. Senin için birkaç beden büyük gelebilir sanırım.

Bu kartların isimlerini vermişsin iyi güzelde neyine yorum yapayım hepsi işini yapar fakat arada karşılaştırmaya pek uygun olmayan şeyler var. Biri 10 giriş\10 çıkış biri 2x2 hücum kayıt yapacaksan bence 2x2 den uzak dur yeterli gelmez. Önceki mesajlarda amaçlarını beklentilerini belirttin mi bilemiyorum fakat bakacak zamanım yok kusura bakma.

hepatit-e

O fiyat aralığında pek fazla seçenek yok zaten türkiyede. Söylediğin enstrümanlar için ben büyük diyafram condenser alırdım fakat o bütçe aralığında öyle bir mikrofon varmı bilemiyorum. İkinci el bakman gerek Behringer B1'ler biraz çiğ duyulmasına rağmen işe yarar sonuçlar veriyorlar vokaldede yeterince iyi denebilir. Studio Projects C1 di sanırım biraz daha pahalı bu ama kullananlar oldukça memnun kalıyor.

plaRock

Paran ve bilgin olmadan ev stüdyosu kurmaya çalışmak genelde boşa harcanmış para olur. Dikkat etmeni öneririm. Alacağın ekipmanlara baktığımdaysa ev stüdyosu kavramını farklı kullandığını farkettim her neyse.

M-Audio'nun o monitörleri gerçekten referans değiller. Fakat ne yaptığını biliyorsan alışma süresini geçtikten sonra belli bir düzeyde iş çıkarabilirsin.

midi controller kullanıcı tercihi birşey demem gerekli değil. Sony Acid midi kontrol mesajlarını parametrelere atayabiliyorsa evet değiştirebilirsin. Yapıyormu bilmiyorum ama.

Bütçe miktarını bilmedikçe seçenek sunmak da imkansızlaşıyor. Birde kayıtları nasıl yapacağını ne yapacağını bilmedikçe.
 
arkadaslar ben aldim iyi mi ettim bilmiorum. bir muzik toplulugunun kayidini yapicam amacim buydu ve edirol m 16 dx tavsiye edildi simdi ogrendim ki 4 micrafon girisi varmis ben 10 mikrafon falan kullanicam pre amp deil diger kanallar 16 kanalli ama line mis 4 tane xlr girisli pre amp li giris var. simdi ben line girisinden mic girsem mikrafon sesi nasi alicam bilgisayara bagliyip her hangi bir plug in varmi ses yukseltici falan detayini bilmiorum belkide komik bi soru oldu yardimci olursaniz sevinirim aldim aleti elime ulasmadi kargosunu bekliyorum eger bi isime yaramiycaksa bu sekilde satmayi dusunuyorum cunku
 
Line girişine girersen kullanılabilir seviyede bir sinyal elde edemezsin. Mikrofonlarla ses kartının arasına pre-amp kullanman gerek.

Hatırladığım kadarıyla sizin elinizde mikserlerde vardı. O mikserlere girdiğiniz mikrofonları çıkışlardan aldığınız zaman line seviyesine dönüşmüş olurlar. Mikserden çıkış alıp ses kartına girerek sorunsuz kayıt yapabilirsiniz. Bilgisayarda var seviye yükseltecek plug-in ler fakat pre-amp ın yaptığı sadece seviyeyi yükseltmek olmadığından tam olarak aynı sonuca varamazsınız.
 
anladim zaten 3 aux cikisi var birde pfl cikisi var onlari degerlendiricem 4 cikis im daha olucak fakat bugun aldigim adamla gorustum bu ses kartinin line indanda guzel ses alabilirsin dedi tek artisi xlr nin condanser kabul etmesi dedi
 
Kayıt detaylara önem verilerek yapılması gereken bir iş. Bunlada olur mantığı Türk satıcısında oldukça yerleşmiş bir tabirdir. İhtiyaca yönelik bir cihaz olmadığında o işi üç aşağı beş yukarı yapacak aletleri satmak için çok sık söylerler. Evet ses alırsın güzelliğini de tartışır insanlar o satıcıya göre güzeldir belki. Benim fikrimse mikrofonun önünde her zaman mikrofon pre-amp'ı olması gerektiğidir.
 
peki tesekkur ederim me thus ufuk onenin kitabini okumaya devam okumayan arkadaslarada tavsiye ederim her seviyede bilgi bulabiliyorsunuz.
 
Usb bağlantı formatı ile çalışıyor olması dışında iyi gözüküyor. Başlangıç için yeterli özelliklere sahip.

Usb 2.0 ise herhangi bir problem yokda 1.1 ise aynı anda birden fazla kanal kayıt yapmaya çalışırken sorun oluşabilir. Tanıtımında herhangi bir ibare göremedim siz araştırırsınız artık.
 
öncelikle yardımların için çok teşekkürler me_thus

evde laptopumla elektrik gitar,vokal,bass,olursa ilerde midi klavye ile kayıt yapmak istiyorum.bu işlerden pek anlamadığım için girişi seviyesindeki kartlara bakıyorum.genel olarak m audio fast track tavsiye ediliyor. roland cube 30 ampi,sansamp tri ac, behringer delay,cry baby wah pedallarım var. sizce m audio fast track mi (270 tl) yoksa m audio mobile pre (330 tl) mi tercih etmeliyim? başka tavsiye edeceğiniz kartlar var mı?
teşekkürler
 
5 sayfayıda okudum. yukarıdaki arkadasın dediği gibi bilgisizlik sonucu boşa para harcamak istemiyorum. olaya yabancıyım.

öğrenmek istediğim şu;

elimdeki cihazlar

-notebook
-1 synth klavye
-1 workstation klavye
-1 stage piano

yapmak istediğim ise

1. internetten bulduğun piano, keman gibi 1-2 dvd lik ses samplinglerini kendi piano tuşlarımı kullalarak çalabilmek.
gecikme gerçekten çok fazlamı olur.

2. Bilgisayarda veya workstation daki kayıtlı bir altyapıyı üzerine canlı piyano çalabilmek. (workstation ve synth lerden ses cıkmadıgı için kulaklık kullanıyorum)

ses kartı ve aktif monitor almam mı gerekecek.
Nasıl bir şema önerirsiniz .
Ebaydan m audio fast track pro alabilirim. fiyatlar daha iyi. Bu gecikme sorunu olur mu?
monitorler pahalı heryerde pahalı.
m audio av30 iyimidir.

teşekkürler.
 
Gecikme için kusura bakmayın şehir dışındaydım yeni cevap yazabiliyorum.

hardal hatırladığım kadarıyla mobile pre fast track ile oldukça eş seviyede bir cihaz. Gitar kayıtları için High-Z girişli ve pre-amp'lı bir kart yeterli olacaktır. İki kartda bu özellikleri sunuyor.

guugil evet ses kartı ve monitör'e ihtiyacın var. Eğer mikrofon içeren birşeyler kullanmayacaksan mikrofon girişine sahip kartlara yönelmene çok da gerek yok. Fakat piyasada belli bir kalitenin üstündeki her cihazda mikrofon girişi de geldiği için sanırım çokda üstünde durmaya gerek yok bunun. İsmini verdiğin kartın yaratacağı gecikme sorun olmaz diye düşünüyorum senin için tabi burda bilgisayarının performansı da önemli olacak. Fakat optimize edip uygun kullanırsan sorun yaşayacağını sanmıyorum normal koşullarda.

Monitör içinse şunu diyebilirim sample çalmak ve alt yapı üzerine çalışmak için referans monitörüne ihtiyacın yok. Her tür hoparlör sistemi senin işini görecektir fakat oldukça bas notaları da veren klavye ve pianolar çalarken bu frekanslarıda düzgün veren birşey isteyebilirsin. Av30 bütçene göre iyi de diyebileceğim daha iyisini bulabilirsin diyebileceğim bir hoparlör. İhtiyaçlarını giderecektir bunda şüphe yok.
 
Esi 46 vs Emu vs M audio Solo

Arkadaslar oncelıkle herkese selamlar ben forumda,ses kartları konusunda arastırma yaparken gayet bılınclı ınsanların yazılar yazdıgını gordum ve uye oldum..benım bı sorum olucak ses kartları konusunda..
oncelıkle ben bır toshıba a100-599 laptop kullanıcısıyım-(pc dısında)!! usb veya fırewıre ses kartı almak ıstıyorum ve bu konu hakkında bı kac gundur arastırma yapıyorum.

İlgımı ceken kartların basında oncelıkle bu forumda da bayaa ınsan tarafından ongorulen ve tavsıye edılen bı kart olan EMU,fakat benım akalın muzıgın sıtesınde ses kartı bakarken gordugum ESI 46 XL diye bi ses kartı ( bu kartın acıklamasında EWDM SURUCULERINI USB YE ADAPTE ETMIS ILK SES KARTI demişler bunu açıklarsanız mınnettar kalırım)ve benımle ılgılı olan kısmınıda acıklarsanız super olur..

Dıger bır kart ise; M Audio fırmwıre solo (bu kart hakkında youtube da bı kac tane problem vıdeosu gordum!
Diger kart ıse dedıgım gıbı emu 0404 yada baska bı modelı laptop ıle kullanabılecgım arabırıme sahıp olan tabı
sımdı sızden rıcam benım ıhtıyaclarıma gore bunların arasından bır ses kartı onermenız ve lutfen nedenını acıklayınkı bende ogrenıım..

BENIM ISTEDIKLERIM BIR KARTTA

DSP eger vst olayında ve effect olayında,cpu nun ustundekı yuku alıyosa ustunde dsp olsun,yanı laptopumun benı minimum delı edıcek olarak calısmasını ıstıyorum :)
usb mı fırewıre mı bu konu hakkında kullanan arkadaslardan yardım beklıyorum,
kartın kalıtesı ıyı olsun ve benı yarı yolda bırakmasın..

Benım produksıyon olayımda belkı mic kullanırım , bunun dısında dısardan hıc enstruman falan gırmıcek,ben kendı halımde club altyapılı seylerle ugrasıcam,
fakat kullandıgım vst ler bıraz karısık,fazla ve kalıtelı oldugu ıcın ses kartını zorlayabılır dıye dusunuyorum..Bu arada productıon konusunda az cok bılgım var ama bi baska pc de calısıyodum ve teknık ıslere hıc gırmemıstım..
Midi klavyede baglamak ıstıyorum...
Bu arada sormak ıstedıgım bı soruda bu soru ıle alakalı olarak,laptopumda fl studıo 8 kullanıyorum ve vst ler ekledıkce yada aynı anda calmaa basladıkca cızırtılar ve yavaslama baslıyo,bu pc konfıglemı alakalı yoksa ses kartımını yetmemeıs ılemı alakalı,bu tarz bı kart alırsam bu sorn cozulurmu..

Benım yaklasık 200-400 ytl arası bı butcem var bu konuda,bana uygun olan ses kartını onerırsenız acaıp mutlu olacagım cunku hersey bırbırıne gırdı ve,NVIDIA-ATI catısması gıbı bı pazar var ses kartları pıyasasında :)

Yanı bana soyleyın bu kart tam senlık fıyatıda su dıe,muthıs yardım etmıs olursunuz.Dıger forumlarda bısey soruyosunuz sacma sapan gereksız yorumlar alıyosunuz ve olay bırden polemıge donusuyo eheeh:)..Sımdıden tesekkurler,bu arada 2.el de alabılırım kartı sorun dııl..Ya da tam benlık bı kart vardır ama bıraz daha pahalıdır vs onuda soyleyın onu da alabılırım duruma gore..İlginize tesekkurler.. :?
 
Akalın'ın sayfasına göz attımda bahsettiğin yorumu göremedim. Yazanlardan anladığım esinin wdm sürücüsüne verdiği kısa isim. Gerçi bu yorum biraz spekülasyonda kalıyor ama çok fazla yorum yapamıyorum. Sürücülerin kalitesi yapacağın işi etkiler fakat markayı seçerken sürücü kalitesini de seçmiş oluyoruz otomatik olarak o yüzden yapılabilecek çok da fazla birşey yok. Yani çok takılma bu kısma.

Dsp efekt üniteleri cpu üzerinden işlem yükü alırlar bu konuda haklısın fakat giriş seviyesi cihazların hemen hemen hiçbirinde bulunmaz. Özelliklerde yazan dsp mikser vs. kısmı bu iş için değil sinyal yönlendirme için. Hatırladığım kadarı ile E-mu nun laptop lar için ürettiği Pcmcia bağlantı üzerinden çalışan bir kartı vardı. Kendisi dsp ünitesine de sahip performans olarakda göz dolduran bir karttı. Fakat fiyatı biraz tuzluydu şu an tam olarak hatırlamasamda. Ayrıca T.c electronics in cihazlarındada yanlış hatırlamıyorsam dsp bulunuyor.( Bunu atmış olabilirim :D )


Usb mi firewire mı? Birden fazla kez konuşuldu aslında bu konu. Usb 2.0 ise ve sisteminin stabilliğine güveniyorsan sorun olmaz. Yoksa firewire daha iyi bir tercih. Detaylı yorumları forumda aratırsan bulabilirsin tekrar yazmak istemiyorum.

Vst ekledikçe bilgisayarın yavaşlaması cızırtılar yaratması. Sesin işlenip çıkışa yeterince hızlı ulaştırılamadığının göstergesi. Genel olarak sistem kaynaklarını boşaltmaya çalış. Fl ile beraber başka program açık olmasın. Bilgisayarı performansa yönelik ayarlamak gerek yani. İyi bir ses kartı bu sorunun bir miktar önüne geçer evet. Fakat herşeyin bir sınırı var yinede bilgisayarın işlem gücü oldukça etken bir faktör.

Şu kartı al diyemem açıkçası. Piyasanın durumu karışık şu güzel dediğin ürün bulunmuyor. Bulunanın fiyatı kalitesi ortada. Sen bu bilgiler ışığında birkaç seçenek arasında kalırsan linkleriyle at. Karşılaştırmaya çalışırım.
 
ben bu soyledıgın bılgıler ısıgında dusundum ve kararımı konnekt model bı kart almakta kıldım..assagıdakı lınklerden bı secım onerırsen mutlu olurum,tesekkurler :) paraya kıyıcaz azıcık yapıcak bısey yok o zaman :D

http://www.sahibinden.com/tc_electr...aXQQ6790555WQQpXQQdisplayitem&keyword=konnekt




http://www.sahibinden.com/t_c_electronic_konnekt_8WQQaXQQ7275931WQQpXQQdisplayitem

bı de konnekt live var onun lınkıde assagıda,bu kartıda amerıkadan getırtebılırım,live olmasının mantıgını pek anlayamadım amacı farklı bı kartmıdır? ben dj ım bu arada,bu kartada yatırım yapabılırım işimle alakalı ısıme yararsa


http://www.tcelectronic.com/KonnektLive.asp

bı sıralama ver bana 1-2-3 dıye :D


aralarındakı farkıda cok kısa soylersen cok ıyı olur..tesekkur ettım..
 
Geri
Üst