Online Şekilde Ortak Kayıt-Melodi Çalışmaları

Tamamen keyfi olarak web tarayıcı ile kayıt çalışması yapılabilir mi şeklinde araştırmalar sonucunda soundtrap.com diye bir siteye ulaşmıştım. Dinleyip beğendiğim şarkılardan melodiler kesip üzerine yine sadece keyfi olarak üç-beş melodi ekleyip onları ayrı projeler haline getirdim. Şuradan ulaşabilirsiniz:
Rock Tribe | Soundtrap.com

Yani tabii ki bu işle profesyonel düzeyde ya da hatta yarı amatör düzeyde ilgilenenlerin pek ilgisini çekmeyebilir. Aslında müzisyenler için değil de web üzerinden, bilgisayar klavyesi ile herkesin bir şeyler ekleyebilmesi gibi bir hayale kapılmıştım. Henüz böyle bir şey gerçekleşmedi. Belki yeterince insana ulaştıramadım ama yine de dediğim gibi tamamen keyfi olarak eldeki araçlarla melodiler vasıtası ile kayıt çalışmaları yapmak isteyenleri beklerim.

Ben ek bir ekipman kullanmadım, sadece bilgisayar klavyesi ile tuşe hassasiyeti olmadan ve genelde ölçülere oturtulmuş şekilde ekledim. İsteyen sitenin kapasitesi ölçüsünde elbette geliştirebilir. Normal kayıt programlarını online çalışma yapabilir hale getiren eklentiler de vardı ama dediğim gibi program kur kaldır derdi olmadan, tüm seslerin web sitesi üzerinden çağrıldığı bir yapı bana daha pratik geldi. Zaten burada maksat mevcut şarkılar üzerinden biraz kafa dağıtmak gibi bir şey. Yapılan kayıtları otomatik olarak youtube hesabına yüklemek de mümkün. Hatta onun da linkini vereyim:
Rock Tribe

Buradaki çalışmalar soundtrap sitesi üzerinden oluşturuldu. İlgili şarkının kayıt dosyasına katılmak için her videoya link eklendi.

Olur da siteye kaydolup bir şeyler eklemek isterseniz, tüm projeyi istediğiniz şekilde tekrardan düzenleyebilirsiniz. Mevcut eklenen kanallarla ya da melodiler orada duracak diye bir şey yok. Tekrar edeyim, ortak melodi çalışması gibi. Hani şu şarkıyı çok beğendim demenin farklı bir versiyonu gibi düşünebiliriz. Ötesinde bir amaç ya da beklenti yoktur.
 
Geri
Üst