Gibson Adam Jones Signature Les Paul'lerin Çalınması

Gibson yakın zamanlarda, Tool'un gitaristi Adam Jones için signature seri gitar çıkarıp, Tool fanları için güzel fiyata 79 adet dönemine uygun şekilde hırpalanmış ve Adam Jones ıslak imzalı gitar ürettiler. Zaten çoktan "Sold Out" oldu bile.

Ne hikmettir ki, Sweetwater tırındaki 13 adet bu gitar tek bir paletten çalınıyor. Gibson ve Sweetwater bu olayın planlı bir hırsızlık olduğunu savunmakta. Ki fesat içgüdülerim, bunun Gibson ve Sweetwater tarafından planlandığı yönünde.

Bunun üzerine Gibson 13 adet daha aynı gitardan üreteceğini açıkladı. Tam birebir aynısını değil, headstock'ta farklı bir notasyonla diğer çalınan 13 gitardan ayrıştıracaklarmış. Bu şekilde farklı bir "collectable series/limited run" gitar üretmiş oluyorlar. Yaklaşık satış değerleri 10k USD iken, Reverb.com gibi sitelerde 15k olması pek aşikar.

Gibson yine gözümden düşmeyi başardı. Kendine has soundu olup, bu denli Rock tarihine yön vermiş bir markanın ve gitarın, bu denli kötü yönetim ile devam etmesi korkunç. RI speclerine uygun yapacağız diye hatalı tasarımla üretim hala tam gaz devam. Bu gitara dair sevebildiğim tek şey ise 70'lerde uygulamış olduğu sap kırılmasını engelleyecek destek olması. Adını bilen varsa aşağıda yorumlara yazsın.
 
mukemmel bir plan. adamlar exclusive icinde exclusive yapmis, Inception.

Gibson 5-10 tane gitardan 2-3 bin dolar daha fazla kazanmak icin veya viral olmak icin boyle bir topa girer mi/buna ihtiyaci var mi o da ayri bir konu.
 
Geri
Üst