NokTuRnaL

NokTuRnaL adlı grubumuzun çalışmaları 14 Aralık 2007 tarihinde başlamış olsa da, ciddi anlamda "grup" halini alması 5 Nisan 2008 tarihini bulmuşur. Grubumuzda, ilk başta uzun süre belli bir tarz belirleyesek de, şimdilerde yeni yeni tarzımız yerine oturmaya başlamıştır. Halen kesin olarak "şu tarzı yapmaktayız" diyemesek de, tarzı Thrash Metal ağırlıklı olan NokTuRnaL olarak biz, aynı zamanda ünlü Hard Rock ve Heavy Metal şarkılarını da coverlamakta ve seslendirmekteyiz, bu çizgide de devam edilmeyi planlıyoruz. Repertuvardan da anlaşılabileceği gibi geniş bir yelpazede müzik yapmaktayız, bundan da gayet memnunuz çünkü şimdilik amacımız kendimizi geliştirmek.

Grup hakkında en sık sorulan soru ise, grubun adının anlamı. Nokturnal, Latince'de, "gece yaşayan" anlamında kullanılmaktadır.

Grubumuz, kurulduğundan beri Metallica'yı örnek alarak, Metallica şarkılarına bayan vokalistimizi kullanarak yeni bir "tat" katmayı planlamaktadır. Bu yöndeki çalışmalarımız halen devam etmektedir.

Malesef acı bir şekilde, örnek aldığımız Metallica'yla kaderimiz aynı oldu. Hiç beklenmedik bir zamanda, gencecik yaşında bassçımız Oğuzcan GÖKGÖZ'ü kaybettik. Bu, grubumuz için acı bir kayıp olsa da, aynı zamanda doping etkisi yaratan bir şok oldu. NokTuRnaL olarak, şu anda Oğuz adına bestelenen 2 parça üzerinde çalışmaktayız. Onu da buradan, sevgiyle anıyoruz.

Grubumuzun üyelerine gelirsek:

Işıl Uzun --> Solist

Kadir Yılmaz --> Lead Gitar

Emre Demir --> Ritm Gitar / Vokal

Tolga Yüksel --> Bass Gitar

Çağrı Bakırcı --> Davul

Yola, "Amatör Ruhu" sloganıyla çıkmış olsak da, her geçen gün grup olarak olgunlaşmakta ve kendimizi geliştirmekteyiz. Bu da hiçbir zaman kaybetmediğimiz amatör ruhumuza profesyonel bir güç katmakta.

Şu anda belli bir repertuvarımız bulunmamakta. Şimdilik, yaz dönüşü çıkmayı planladığımız bir iki yer için repertuvar seçme dönemindeyiz. O nedenle repertuvarımız olarak, şu sıralar stüdyoda çaldığımız şarkıları ve üzerinde çalışılan şarkıları yazacağım:

For Whom The Bell Tolls - MetallicA

My Friend Of Misery - MetallicA

Fade to Black - MetallicA

Like A Stone - Audioslave

Time Is Running Out - Muse

Smells Like Teen Spirit - Nirvana

Gül Pembe (Cover) - Barış Manço (Oğuzcan Gökgöz'ün anısına...)

The Only One - NokTuRnaL (Oğuzcan Gökgöz'ün anısına...) (Çalışma Halinde...)

YENİ ŞARKILAR

Breaking The Law - Judas Priest

Unspoken - Pentagram

Şeytan Bunun Neresinde - Pentagram

War Pigs - Black Sabbath

Paranoid - Black Sabbath

Control - Puddle of Mudd

Deep - Anathema

Fragile Dreams - Anathema

Too Bad - Nickelback

---

Gördüğünüz gibi karışık bir listeye sahibiz. Bu listeye eklemeyi düşündüğümüz isimler arasında Anathema, Pentagram gibi gruplar olduğu gibi, Nickelback, Anouk, vb. gruplar da var. Yukarıda da bahsettiğim gibi halen geniş bir yelpazede çalışsak da en doğruyu bulduğumuzda alanımızı daraltmaya başlayacağız.

Grubuzun çalışmalarını ve bestelerini kısa bir süre sonra myspace.com sitesinden de takip edebilirsiniz.

Müziğe ve rock/metal dünyasına değişik bir hava katmak amacı olan grubumuzu umarım beğenirsiniz. Beğenmezseniz de canınız sağ olsun. Maksat eğlenmek değil mi? ;)

Herkese teşekkürler. Oğuzcan'a da sevgiler, saygılar... Gözün arkada kalmasın... ;)
 
thepatchperformanceday2.png

Nokturnal grubuna başarılar dilerim...
 
Geri
Üst