Ibanez rga 60 als vs Schecter Sustainiac modelleri

Herkese merhabalar,

Sustainiac manyetikli, Floyd Rose'lu ömürlük bir gitar almak istiyorum. Ev kullanıcısıyım. Evde ses kartı ve kaliteli kulaklıkla çalıyorum. En çok çaldığım şarkılar Satriani şarkıları. Ayrıca gary moore gibi blues şarkıları da çalarım. IBANEZ JS2480 almayı planlıyordum ama o kadar fiyat farkı vermeye gerek görmedim, ayrıca gitarın sap gövde birleşim yeri civatalı. Bir de gitarın klavye yarıçapı benim çalabileceğim şekilde değil, çok yuvarlak, bunu deneyerek de tecrübe ettim.

Ibanez yeni gitarlarıa arasına sustainiac'lı bir model olan Ibanez rga 60 als modelini eklemiş. Kağıt üstünde herşeyi istediğim gibi. Fakat prestij kalitesinde değil.

Sizce Schecter in "C-1 FR S SLS", "C-1 FR S Silver Mountain" gitarlarını mı tercih etmeliyim yoksa Ibanez RGA 60 als mi. Alacağım gitar büyük ihtimalle son gitarım olacak, elimde zaten 3 gitar var bu sonuncusu olacak.

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler.
 
İkisi de güzel. Belirttiğin modeller arasındaki farklar:

1. Ibanez'in klasik bolt-on, Schecter'ın neck-through sapa sahip olması. Ayrıca o iki Schecter modeli arasında da sap profili farkı var. SLS Elite'inki Ibanez gibi biraz daha inceyken Silver Mountain'lar az daha etli.
2. Schecter gövdesi swamp ash, Ibanez'inki nyatoh.
3. Schecter bridge manyetiği Fishman Fluence Modern, Ibanez'inki yine klasik DiMarzio Fusion Edge.
4. Bir de Endonezya vs Kore üretimi olayı var.

İlk bakışta benim bunlar dikkatimi çekti. Subjektif fikrim, Schecter'ın biraz daha öne çıktığı yönünde ama arada dağlar kadar fark da yok. Görünüm/estetik açıdan hangisi daha hoş geliyorsa onu seçebilirsin bence.
 
Geri
Üst