müzik kulağı ne demek (müziğe yetenek)

Bir insanın müziğe yetenekli olduğunu gösteren şey sesimimi cidden mesela çevremde müzik kulağı olan müziğe karşı bir yeteneği olan kişinin seside güzel olur diye bir düşünce var bu ne kadar doğru
 
mesela senin müziğe karşı bir yeteneğin varsa duyduğun şeyi anda çalarsın hemen kulaktan çalarsın bu ne kadar doğru
Bu absolut kulak olmakla alakali. Muzige yetenek ve absolut kulak olma bambaska seylerdir. Iyi egitilmis bir kulak absolut kulaklarin yapabilecegi bir cok seyi yapacaktir ha absolut kulak %100 dogru olur iyi egitilmis bir kulak %97 olur.
Muzige yetenek ise bambaska bir sey. Yetenek dedigimis sey bahsi gecen egzersizleri, eserleri, enstrumani dogru sekilde algilayabilmektir.
Muzige yetenegi veyahut muzik kulagi olan herkesin sesi guzel olacak diye bir kaide yok. Ama duydugu sesi entonasyonu %100 dogru olmasada en azinda bir %90 dogru vermesi beklenir. Bu da muzikal algilayis ve nefes organlarini kullanabildiginin gostergesidir ki bu da bir yetenek...
 
Ben mesela muzige karsi yetenekliydim ama duydugum sarkiyi lap diye calamiyordum. Daha sonra dersini aldim uygun sekilde desirfre etmeyi ve muzigin dilini ogrendim. Sonra zaten eser calindiginda notalarin sesleri kafanda ismiyle yankilaniyor.
 
Geri
Üst