Elektro gitarı öğrenmek için kaç yıl çalmak gerekir?

İlk elektro gitarımı alalı yaklaşık 1-2 ay oldu ve henüz fazla iyi değilim bilgisi olan kişiler elektro gitarı rahatça çalabilmek için ne kadar süre geçmesi gerekir ve tavsiyeleriniz neler? (Ses kartı kullanıyorum)
 
Sanırım bu sorunun net bir cevabı yok dostum. Öncelikle enstrüman denen şeyin sonu yok. Ne kadar disiplinli olursan planlı çalışıp zamanı akıllı kullanırsan daha hızlı ilerlersin. Zaman ayırırsan karşılığını alırsın, ayrılmazsan ilerleyemezsin
 
Ortalama seviye riffler ve soloları çalabilmeniz için gerekli öğrenme süresi 4-8 ay sürer genelde ama bu süre çalışma süresi, disiplini ve doğuştan gelen yetenek seviyesine göre daha kısa da uzun da sürebilir.

Bir enstrümanı ömrünüzün sonuna kadar da çalsanız tam olarak öğrenemez, mevcut her tekniği gözü kapalı uygulayabiliyor olsanız dahi halen keşfedilmeyi bekleyen yeni teknikler, yeni tarzlar olacaktır. Yeni başlamış arkadaşların heyecanını tabi ki kendimden de biliyor anlıyorum ama acaba ne zaman çok iyi çalabilir hale gelirim diye düşünmeyip çalışmalara, egzersizlere odaklanın derim ben.
 
Geri
Üst