Ses Kartı İçin Ses Sistemi

Merhaba. Elimde başlangıç seviyesi bir bas gitar ve rezil bir amfi var. Planım şu: Amfiyi satıp yerine ses kartı alıp, Pc'den plugin kullanmak. Ancak bu iş için referans monitörü gerekliymiş. 2+1 ses sistemleri uygun değilmiş gibi şeyler gördüm. Gitara daha yeni başladım kayıt olaylarını falan hiç bilmiyorum. Referans monitörü yerine kaliteli bir desktop speaker alırsam işimi görür mü? Yoksa illa ki referans monitörü mü gerek?
 
Ne kadar sağlıklı olacağı konusunda emin değilim. Öncelikle speaker'ın dışarıdan gelecek AUX kablosu gibi bir kabloyu kabul edecek girişi olması gerekiyor. O hoparlörler tahminimce direkt speaker'ın içinden çıkan bir USB kablosu ile bilgisayara takılacak şekilde tasarlanmıştır. Yani üzerinde 3.5 veya 6.3 mm gibi bir girişi var mı yok mu ona dikkat et.

Ses kartının output çıkışlarından speaker'larını bağladığında ses duyabilmeye başlarsın. Ama duyacağın ses flat bir ses değil, speaker'ın kendi karakterine göre EQ'su değişmiş bir ses olacak. Yani kullanacağın speaker tiz karakterli bir speaker ise sen bu speakerdan duyacağın sesleri referans alarak kayıt yapacağın için daha sonra yine tiz karakterli bir speakerdan senin kaydını dinleyen biri senin o kişinin duymasını istediğin şekilde duyamayacak. Ayrıca kullanacağın speaker'ın bas gitar için düşük frekanslarda nasıl tepki vereceği de soru işareti.

Kısaca, teorik olarak ses duyarsın, hatta biraz uğraşıp speaker'ın karakterine zıt yönlü ayar yaparsan keyif alabileceğin tonlara da ulaşabilirsin. Kendi kendine takılacaksan tamam ama kaydedip paylaşırım falan dersen sonuçlar çok güzel olmaz.
 
Merhaba
Eğer kaliteli ses kaydı veya prodüksiyon yapmak gibi niyetin yoksa ses alman için laptop yada pc nin ses sitemi bile yeterlidir. maksat yeni başlamak çaldığım gitarın sesini duymak diyorsan. Ki ses kartın olduktan sonra genelde kulaklık ile çalarsın ve dinlersin yani ses sistemine harcayacağın parayı ki doların tl ye karşı nasıl bir ivmesi olduğuna hakimiz kolon almak yerine daha iyi bir ses kartı tercih etmelisin 200-300 tl lik bir kulaklık şimdilik işini görefcektir. Ref monitör daha pahalıya gelir. Düşüncen varsa üst modele taşı ses kartını ilerde farklı projeler içinde işine yarar. maddiyat meselesi sonu yok. Ama illa ref monitör almak zorunda değilsin
 
Geri
Üst