Cubase 5 - Video yükleyemiyorum neden?

Merhaba arkadaşlar. Cubase 5 kullanıyorum. Haliyle ses kaydını ayrı videoyu ayrı kaydediyorum ama editlemek için videoyu Cubase de açamıyorum.. Videoyu atıyorum ama kanalda gözükmüyor.. Videonun formatında vs sıkıntı yok..Hangi formatı destekliyorsa öyle kaydediyorum fakat gene olmuyor. Sizce nedeni nedir?
 
Kanalda gözükmüyor derken nasıl bir hata veriyor acaba? Normalde cubase 5 içinde video attığınızda kanal olarak görünür. Play tuşuna basınca da küçük bir ekran olarak oynatır. Tabii bu sadece izlemek için düşünülmüş bir şey. Video çıktısı alamadığınız için video ile ilgili bir işlem yapacaksanız başka program kullanmanız daha mantıklı. Video'ya göre ses kaydını düzeltmek için işe yarayabilir.
 
Cubase üzerinden şarkınızı exportladıktan sonra video düzenleme programlarında ses ve görüntüyü eşleyerek de bu işlemi yapabilirsiniz. Mesela Davinci Resolve'un kısıtlı olmakla birlikte tüm kurgu ve basic color correction/grade imkanları sunan versiyonu ücretsiz olarak erişilebilir durumda. Üstelik hazırladığınız videoları bu tarz programlardan çıkartmak, video kompresleme mekanizmaları gereği, Cubase 5'e kıyasla çok daha "YouTube Friendly" bir sonuç almanızı da sağlayabilir.
 
Konuyla tam alakası yok fakat, ben ses kaydıyla görüntü kaydını aynı anda başlatıyorum ve sonrasında ses kaydında düzenlemelerimi yaptıktan sonra harici bir video düzenleme programı kullanarak ses dosyasıyla, video dosyasının senkronizasyonunu sağlıyorum.Sana tavsiyem ikisi için ayrı programlarda çalış.Video düzenlemesini bence DAW üzerinden yapma.
 
Geri
Üst