3500 tl bütçeli bass gitar ve amfi tavsiyesi

öncelikle merhabalar, bundan 1-1,5 yıl öncesine kadar elektro gitar çaldım, sınava gireceğimden dolayı kenara bıraktım ve sınavdan çıkınca tamamen unutmuştum. sonra elimden gitarı ve amfiyi çıkarttım ve bu sefer farklı bir şeyler deneyeyim dedim ve bass gitar neden olmasın dedim. biraz araştırma yaptım özellikle ferit keser in videoları çok işime yaradı ama aklımda hala bazı soru işaretleri kaldı.

almayı planladığım bass gitar: SX SJB75/NA Bas Gitar (Natural) | doremusic veya SX SJB/ALDER/NA Bas Gitar (Natural) | doremusic
amfi: Blackstar FLYBASS3W Bas Gitar Kombo Mini Amfi | doremusic veya Blackstar Fly Bass Pack Kombo Mini Amfi | doremusic

çalmayı istediğim tonlar çoğunlukla jazz tarzı. marcus miller, stanley clarke dinlediğim basscılardan.

sizce seçtiğim gitar ve amfiler uygun mu? çalmak istediğim tarza göre yeterli mi? eksik var ise ne tür gitar ve amfi önerirsiniz? bass çalmayı öğrenmek için youtube daki hocalar yeterli olur mu veya kendim öğrenebilir miyim?

şimdiden teşekkürler
 
Kesinlikle SX'ten daha iyi seçenekler bulunur. Ayrıca bass'çı değilim ama bir ara evde öylesine takılmak için almıştım. Amfi önemli hatta gitarda olduğundan daha da önemli. Gitarda Fly tarzı minik amfilerle bile iyi ses alabilirsin ama bass için büyük hoparlör kesinlikle daha anlamlı. Markalı minik amfi yerine biraz daha düşük marka ama 10 inch bir amfi çok daha keyifli olur.
 
Bas tercihin güzel, bütçene uygun bir jazz bass yeterli olacaktır, ayarı düzgün olsun, yeni tel tak olur, sıfır baslar genelde 045 le gelir ilk başta 040 tle takmak daha hayırlı olur.

Amfi olarak mini amfi olmaz basa min. 10 inch hoporloru olan bır sey olmalı yoksa kulaklıkla takıl bilgisayardan.
 
Geri
Üst