Klasik gitarın burgusundan aniden ses çıkıyor

Merhaba. Klasik gitarım için yeni tel almıştım. Taktıktan sonra akort ederken bir anda burgudan tak diye yüksek bir ses çıkıyor ve akordu kaçıyor (tel gevşiyor). Bende gitara hasar vereceğimden korktuğum için daha fazla dokunmak istemedim. Ne yapmam gerekiyor?
 
Gitarın teknik bilgileri hakkında çok fazla bilgim yok ama bu durum iki şekilde olabilir. Eğer teli sararken nizamı sarmadıysanız tel biraz hareket eder ve ses yapar, oturduktan sonra gevşer ama çok fazla tekrar etmez. Bu ihtimalde pek bir sorun yok yani, teli tekrar düzgün sarınca düzelmesi gerekir.

Bir de esas burgunun dişlisinde sıkıntı olabilir. Yani sıkarken dişli atıyorsa ya da benzeri bir arıza varsa o zaman burgunun değişmesi gerekebilir.
 
elektrogitarda özellikle ince teller fazla sarım yapmadan burguyu çevirmeye başlayınca gevşemeler, atmalar olur. Eski gitarımda özellikle sol ve si tellerini(aslında düşük akort ayarlıyorum ama tarifte kolaylık olsun) sardırırken sorun yaşıyorum. En son şarjlı burgu çevirici alacağım.
 
benimkinde de vardı o zaman. 🤦‍♂️ hoş önceki burguları takmıştım ama en son kılıfına koyarken yine mi tık atmıştı si telinin gevşediğini farkettim. Böylesi sıkıntılar da ilk kez başıma geliyor. Hani yavaş yavaş sıkmanın neden olduğu ara sıra salmasının önüne bir kaç tur sardırıp ondan sonra akort ederek geçiyordum ama böylesi bir sorunu da taaaa 19 yıl sonra yaşıyorum.
 
Geri
Üst