EMG 81/85 kurulum yardım (S670FM üzerine)

Arkadaşlar yeni aldığım emg 81/85 (zakk wylde set) mantetiklerimi ibanez s670fm üzerine takarken sorunlar yaşadım. İlk olarak kutuda gelen knobları kullanamadım. iki knobun arasındaki direnç yüzünden çok fazla ayrılmıyorlar ve iki knobun arası gitara takılabilmek için çok kısa. İkincisi de yanında gelen jackın takıldığı yer gitara uymuyor. Orijinalini kullanmayı denedim ancak hangi kabloyu nereye bağlayacağımı bilemedim. Üçüncü olarak da pil gitarın arkasındaki bölüme kesinlikle sığmıyor. Nasıl yapcam bilemiyorum.Manyetiğin yanında gelen şematikte sadece gibson les paul veya türevi gitarlara nasıl bağlancağını anlatmış. Mesela 5 yönlü switch e nasıl bağlanacağı hakkında herhangi bir bilgi yok.

Daha önceden tecrübeleri olan arkadaşlar yardım edebilirlerse çok sevincem.

Şimdiden teşekkür ederim
 
bana kalırsa sen hiç deneme elinde kalır sonra kırık bi şekilde :D en iyisi bilen birine götür hayırlı olsun
 
Wilhem demiş ki:
Mesela 5 yönlü switch e nasıl bağlanacağı hakkında herhangi bir bilgi yok.

Yapılamayacağından olmasın :p

Potlar arasında direnç değil kapasitör var.Kapasitörü çıkart ucuna kablo ekle(lehimle)yeterli aralığı bırak gitara tak.3 yollu sw al.Emg kutusundan çıkan jack ile gitarının jackı arasında ne gibi bir fark var ? Elinde şemalar zaten var neyi nereye takacağını bulmak çok kolay,tek derdin jackın stereo olmaması olarabilir buda düşük bir ihtimal Ibanez stereo jack takıyor gitarlarına.2 manyetik, volume ton 3 yollu sw bağlantısının şeması olması lazım,Emg nin web sitesini denedin mi ayrıca ?
 
aslında yapılabilir.mesela 81 i sw'in bridge kısmına,85 i middle kısmına bağlarsın.neck kısmıda hiç bişi bağlamazsın.ilk üç konumu üç yollu switch gibi kullanırken,4 ve 5 inci konum kill switch olur.Bu durumda hem 3 yollu switchin hem kill switchin olur hemde masraf etmezsin....
 
Geri
Üst