Aklıma takılan bazı sorular var

Merhaba arkadaşlar , hiphop/rap müzikle uğraşıyorum yaklaşık 6-7 senedir ve bir home studio kurmak istiyorum. Ancak aklıma takılan bazı sorular var çok acemice olacak biliyorum ama , mesela prof stüdyolarda ki analog rack üniteleri örn ( mic preamp , compressor, equalizer vs ) bunlara neden ihtiyaç duyuluyor yani zaten bunların hepsi sanal ortamlarda plugin ve vst şeklinde mevcut değil mi ? Bunun dışında bir ses kartı almak istiyorum ve şu an aklımda ua apollo twin duo var. Ama ilerde bir rack ünitesi yaparsam bu ses kartı yeterli olur mu ?
 
1-) Hardware cihaz tercih edenlerin büyük çoğunluğu ; plug-in'lerin hardware cihazları yeterince mükemmel bir şekilde taklit edemediklerini düşündükleri için bahsettiğiniz analog rack ünitelerini kullanmayı sürdürmekteler.
2-) Apollo Twin Duo ; ilerde harici hardware cihazlar kullanacak iseniz , giriş çıkış sayıları ve çeşitleri itibariyle yetersiz kalabilir. Dolayısıyla giriş çıkış imkanları daha fazla olan modellere bakmanızda yarar bulunmakta.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için 😊Yalnız rap müzikle ilgilendiğim için genelde hücum kayıt alacağım yani tek kanal benim işimi görüyor 8 yada 16 kanal bir ses kartı bana fazla olmaz mı ? Onun yerine solo mic preamp head amp tercih etsem daha mantıklı olmaz mı ?
 
Sadece vokal kaydı alacaksanız ve hoparlörlerinize çıkış alacaksanız elinizdeki ses kartı hayli hayli yeter. UAD bu konuda rüştünü ispatlamış bir firma. Hem hardware dizaynı ve kalitesi hem software kalitesi anlamında. Artık size vokal kaydı için yalıtımlı bir oda ve güzel bir condenser mic gerekmekte.

Origin ve Spirit modelleri stüdyolarda çokça kullanılmaya başladı. Fiyat performans anlamında çok övülüyor. Siyahı da ayrı güzelmiş.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Çok teşekkür ederim önerileriniz için 😊 Peki ileriye dönük düşünürsek ua 8x 16x ses kartları çok pahalı önerebileceğiniz thunderbolt bir profesyonel fiyat performans ses kartı var mıdır acaba ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Geri
Üst