Bakın burda ne yazmışım:
""
Belki o fiyatı üstteki mesajdaki kişinin dediği gibi ego tatmini için ya da kendisinde bir hatırası olduğu ve satmayı istemediğinden koydu. Belki acelesi yok. Belki bilgisiz. Belki kendiside o fiyata aldı. Ya da o fiyata satabilecek birini bulursa mutlu olmayı hedefliyor.
Zaten çoğu zaman almadan önce pazarlık yapıldığı için, belkide pazarlık sırasında fiyatı düşürmeyi hedefliyor.""
Siz gidip sadece söylediklerimin bir tanesine odaklanıyorsunuz. Bu yazdıklarınızı yapan belki 10bin kişide bir kişi olur, bilemiyorum belki daha az veya daha fazla ama sonuçta fiyat konusunda tek değişken kazıklamak değildir. Lütfen yazdığımı bir kere daha okuyun. Anlamadıysanız bir kere daha okuyun. Yine anlamadıysanız bir kere daha okuyun.
Zaten yazdığımada pişman oldum. Böyle sizin gibi karşı çıkıp" olurmu kardeşim kazıklanmak istemiyoruz, bu adamlar dolandırıcı, pislik, ağzı kokuyo, pipisini elleyip gitarlarımıza dokunuyo, bizi kandırmak istiyorlar. biz enayi değiliz de-ği-liz" diyen başka vatandaşlarda çıkacaktır.
Siz kendi düşüncenize inanırsınız, ben kendiminkine; ama bu konuda birşeyler yapmak istiyorsanız önceki mesajımda dediğim gibi öncelikle bu gitarların sıfırlarını satan distribütörlerle mücadeleye girişmelisiniz.
Onların yaptığının, bu kişilerin yaptığından hiç bir farkı yok. Örneğin(şimdi ne durumda tam bilmiyorum) 1 yıl öncesine kadar ltd markasını sıfır alacak kişi apaçık kazıklanıyordu. Almayabilir miydi? Evet almayabilirdi, elinde bir sürü seçenek vardı ama kazıklandığını bile bile o gitarı o distribütörden almayı kabulleniyordu. Bu durumu ben dahil birçok kişi yaptı.
Diyeceksiniz ki bu gitarları sadece bu distribütör Türkiye'ye getiriyor napalım?
2. el olarak satış yapan kişi konusuna gelirsek de durumun değişmediğini görebilirsiniz. Çok basit bir durum sadece biraz düşünmemiz gerekli.
İki durum içinde yurtdışından almak mümkün. Madem kazıklanılmak istenilmiyor, o zaman farklı yollara gidilir ve o satıcıdan gitar alınmaz. Satıcıda yıllar boyunca o fiyattan gitarını satmaya çalışır ve satamaz en sonunda fiyatı düşürmesi gerektiğini anlar bu kadar basit.
Daha neyi ne kadar açıklamam gerekli bilmiyorum? Biraz da sizler yazmadan yazacaklarınızı düşünseniz belki herşey daha güzel olur.