Akustik enstrüman ve vokal seslerinde kulaklık olmadan referans monitör kullanmak mümkün mü?

Lakin şöyle bir sıkıntı var. Deneme yanılmalarda geri besleme olma ihtimali var. Doğru açı, doğru ayar ve ses seviyesini bulana kadar bir miktar risk taşıyor. Bu durumun monitörlere zararı olur diye yazıyor. Bu doğru mu? Eğer öyleyse deneme yanılmayı nasıl zarar vermeden yapabilirim?
Feedback diyorsunuz. Feedback monitörlere zarar verir. Olması istenmez.
Eğer mikrofon ses kaynağına dönük değilse iki şekilde çözülebilir;
- Fedback kesilene kadar gain kısmak.
- Feedback e sebep olan frekansları izleyip sadece onları notch tekniği ile kısmak.
ormal şartlarda bu geri besleme yapan frekansları bulup kesince bile geçici çözüm ya da koruma yapabildiklerini söylüyorlar. Belki böyle bir uygulama olsa sinyal zincirine eklesem ayarlar denerken geri besleme başladığı an sesi kesse, bu şekilde olurdu sanki.
Bunu otomatik şekilde sizin yerinize yapan feedback destroyer üniteleri var. Ancak şart değil. Eğer, olması gerekenden fazla gain açmışsanız zaten usul hatalıdır ve bununla çözemezsiniz.

8" monitörler kapı kapalıyken dalga dalga boğuyor, o sıkıntıyı direkt hissediyorum ama kapı açıkken böyle bir durum olmuyor. Tabii yalıtımsız ses çok yüksek seviyeye gelmeden bu şekilde çalışıyor diyeyim.
"Sesin boğulması" ile ne kastetiğinizi tam anlayamadım. "Düşük frekansların dalga boyunun uzun olması ile oluşan uğuldama" ise; köşelere bass trap yerleştirmek gereklidir.
ikinci çözüm ise; duyulmayan kirli düşük frekanslar kesilmelidir. 30Hz-60Hz gerisine cut uygulayın.

Feedback diyorsunuz. Feedback monitörlere zarar verir. Olması istenmez.
Eğer mikrofon ses kaynağına dönük değilse iki şekilde çözülebilir;
- Fedback kesilene kadar gain kısmak.
- Feedback e sebep olan frekansları izleyip sadece onları notch tekniği ile kısmak.

Bunu otomatik şekilde sizin yerinize yapan feedback destroyer üniteleri var. Ancak şart değil. Eğer, olması gerekenden fazla gain açmışsanız zaten usul hatalıdır ve bununla çözemezsiniz.

"Sesin boğulması" ile ne kastetiğinizi tam anlayamadım. "Düşük frekansların dalga boyunun uzun olması ile oluşan uğuldama" ise; köşelere bass trap yerleştirmek gereklidir.
ikinci çözüm ise; duyulmayan kirli düşük frekanslar kesilmelidir. 30Hz-60Hz gerisine cut uygulayın.

Cevap için teşekkürler.

Son kısımda sorun yok kapıyı açmak yeterli oluyor, o şekilde çalışıyor.

"feedback destroyer" olarak bir uygulama arattım ve bunu canlı olarak yaptığını söyleyen şuna ulaştım:

Bu şekilde bir çözüm olabilir gibi görünüyor. Tekrardan teşekkürler.

Monitörlerle birlikte denedim, sonuç beklediğimden iyi. Daha deneyeceğim çok ayar var ama şimdiden o coşkuyu verdi diyebilirim.

De-Feedback diye yapay zeka destekli bir uygulama buldum. Muadillerine göre gerçekten iyi çalışıyor, anında feedback kayboluyor, aynı zamanda istenmeyen yankı seslerini falan da temizliyor. Sadece vokal için tasarlamışlar, akustik enstrüman seslerinde düzgün çalışmıyor.

Ayar yaptıktan sonra uygulamayı kullanmama gerek kalmadı, zaten mikrofon giriş seviyesini yarıdan biraz daha kısık seviyeye getirince hiçbir şekilde feedback yapmadı. Sanırım bu da mikrofonun başarısı... Gayet güzel çalışıyor yani.

Geri