Amfi mi ses kartımı almalıyım

XEvent

XEvent
Merhabalar , geçenlerde yeni bir hsh gitar aldım ama onun sadece tellerle ses veremeyeceğini anladım bu yüzden amfi yada ses kartı arayışıns girdim.
Sorun şu ki en fazla 4-5 k civarı bütçem var ve ne alacağımı bilmiyorum
Ses kartı almayı düşündüm ilk başta ama evde ne bir referans monitör yok nede profosyonel bir hoparlör sadece küçük ses vermesi için bilgisayardan öylesine bir minik 2 tane var onlarda daha insan sesini düzgün veremiyor
(Düşündüğüm ses kartı M-Audio M-Track solo)
Amfi ise çok pahalı yada ses yada modlama sorunları falan olduğu için başım yandı 2. El almayı düşündüm onlarda başka baş ağ ağrıttı
(Düşündüğüm amfiler Marshall 10mg
Orange crush , roland 15xl cube
Amfi için gitarın sesini ses kartı kadar modlayamayacağımdan ses kartınıda hem kulaklığım (oyuncu kulaklığı sesi kötü değil ama usbli)olmadığı için hemde hoparlör olmadığo için başım yandı
Birisi el uzatabilir mi 2. El seçeneklerde önerebilirsiniz

2. el Katana mini ve blackstar fly olabilir. Sonradan satması da kolay.

Kesinlikle yanlış anlama ama elektro gitarın sadece tellerden gelen sesten ibaret olmadığını gitarı alınca anlamışsın. Sıfır tecrübe diye yorumladım.

O yüzden bence bu dediğim basit, uygun fiyatlı ve kolay elden çıkarılabilir ekipmanlara bakman daha doğru olur. Gayet iyi aletler.

Merhabalar , geçenlerde yeni bir hsh gitar aldım ama onun sadece tellerle ses veremeyeceğini anladım bu yüzden amfi yada ses kartı arayışıns girdim.
Sorun şu ki en fazla 4-5 k civarı bütçem var ve ne alacağımı bilmiyorum
Ses kartı almayı düşündüm ilk başta ama evde ne bir referans monitör yok nede profosyonel bir hoparlör sadece küçük ses vermesi için bilgisayardan öylesine bir minik 2 tane var onlarda daha insan sesini düzgün veremiyor
(Düşündüğüm ses kartı M-Audio M-Track solo)
Amfi ise çok pahalı yada ses yada modlama sorunları falan olduğu için başım yandı 2. El almayı düşündüm onlarda başka baş ağ ağrıttı
(Düşündüğüm amfiler Marshall 10mg
Orange crush , roland 15xl cube
Amfi için gitarın sesini ses kartı kadar modlayamayacağımdan ses kartınıda hem kulaklığım (oyuncu kulaklığı sesi kötü değil ama usbli)olmadığı için hemde hoparlör olmadığo için başım yandı
Birisi el uzatabilir mi 2. El seçeneklerde önerebilirsiniz
IEM kulaklık ve ses kartı. Ben kulaklık ile çalmakla sıkılmayan biriyim, referans monitör almadan önce yaklasık 2 ay falan her gün yaklaşık 4-8 saat arası çalarak kullandım ve benim kulağımı ağrıtmadı. Belki de yaşım genç ondandır. Efsane tonlar alıyordum. Nux Might 20BT kullandım mesela 9bin TL idi sıfırı yani bi' ses kartı kadar geniş aralıkta ton alamazsın.

Not: Roland Cube güzel amfidir söyliyim, kullandım ama tekrar diyorum bir ses kartı etmeyebilir. Artısı işte sesin dışarıya da vermesi.

2. el Katana mini ve blackstar fly olabilir. Sonradan satması da kolay.

Kesinlikle yanlış anlama ama elektro gitarın sadece tellerden gelen sesten ibaret olmadığını gitarı alınca anlamışsın. Sıfır tecrübe diye yorumladım.

O yüzden bence bu dediğim basit, uygun fiyatlı ve kolay elden çıkarılabilir ekipmanlara bakman daha doğru olur. Gayet iyi aletl
Tellerden ses gelme işi işin şakasıda
Katana minide biraz küçük gözüküyor

IEM kulaklık ve ses kartı. Ben kulaklık ile çalmakla sıkılmayan biriyim, referans monitör almadan önce yaklasık 2 ay falan her gün yaklaşık 4-8 saat arası çalarak kullandım ve benim kulağımı ağrıtmadı. Belki de yaşım genç ondandır. Efsane tonlar alıyordum. Nux Might 20BT kullandım mesela 9bin TL idi sıfırı yani bi' ses kartı kadar geniş aralıkta ton alamazsın.

Not: Roland Cube güzel amfidir söyliyim, kullandım ama tekrar diyorum bir ses kartı etmeyebilir. Artısı işte sesin dışarıya da vermesi.
Amacım ses kartı kadar çok fonksiyon değil ama enazından bazı istediğim özelliklerde olabilir şimdi ses kartı yada prosesör alsam ses kartına en az 2k referans monitör 4k(oda ikinci el halleriyle) bayılcam 2. Elden 4.5a bi amfi bulsam daha çok uğraştırmaz zaten 2 yıla ykse gireceğim çok uğraşmak istemiyorum şuanlık işime yarasın iyi özellikleri olsun uğraştırmasın

Geri