Amfi Ses Kartı Efekt Prosesör

• Konuyu açan Konuyu açan Levo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Levo

Levonidas
Merhabalar elimde donner marka dst 700 elektro gitar bulunmaktadır amfi Ses kartı yada efekt prosesör arasında kaldım bütçem 10-15 bin TL bandında ev ortamında çalıyorum genellikle diz üstü bilgisayarım var sizce hangisine yönelmek mantıklı ses kartı ile ilgili bilgim hiç yok sizce ne yapmalıyım.

Focusrite ses kartı (ikinci el ortalama 4 5k) + referans monitör (ikinci elde ortalama 9 10k) mis gibi kombinasyon. Bitti gitti. Sonra pedalları kurcala kabinleri kurcala istediğin amfi modellemesini kurcala kayıt al istedigini yap.

Focusrite ses kartı (ikinci el ortalama 4 5k) + referans monitör (ikinci elde ortalama 9 10k) mis gibi kombinasyon. Bitti gitti. Sonra pedalları kurcala kabinleri kurcala istediğin amfi modellemesini kurcala kayıt al istedigini yap.
Hocam bende sizinle aynı görüşteyim ama ses kartı nasıl kurulur yada guitar rig gibi yazılımları nasıl kuruyoruz hiç bilmediğimden çekiniyorum ses kartı konusunda. Mesela focusrite direk kendi yazılımı varmıdır yoksa crackliyerek filan programları bizmi kuruyoruz

Son düzenleme:
Hocam bende sizinle aynı görüşteyim ama ses kartı nasıl kurulur yada guitar rig gibi yazılımları nasıl kuruyoruz hiç bilmediğimden çekiniyorum ses kartı konusunda. Mesela focusrite direk kendi yazılımı varmıdır yoksa crackliyerek filan programları bizmi kuruyoruz

Vakit ayırıp inceleyin lütfen.

Vallahi ben amplitube 5 kullanıyorum full sürüm gayet memnunum. En olmadı amplitubenin ücretsiz versiyonunu kullansanız dahi ilk aşamada yeterli olur diye düşünüyorum overdrive delay falan gibi temel pedallar oluyor herhalde ücretsiz versiyonda. Kurulum çok zorlamaz hocam bi YouTube videosu işinizi çözer. Ya da kullanan arkadaşınız varsa teamviewer ile çözer. Focusrite in driveri kendi sitesinde oluyor ürün kodu ile üye olup indiriyoduk galiba net hatirlamiyorum çok oldu.

Ampli yada processor bence daha mantıklı, çalmak istediğin an açıp çalarsın, bilgisayar işi daha uzun, bilgisayarı aç -> daw'a gir - > vst çağır (amp sim) -> preset yükle - pedal seç - uğraş dene, bunları yapana kadar işin çalma kısmını geri plana atmış olursun.

Öte yandan bir ampli veya processor olsa (müzik seti kabinine vs bağlayabilirsin) açar anında çalmaya başlarsın. Daha önce de konuşuldu forumda seskartı olayı, bu işleri hiç bilmeyenler için pilot lisansın olmadan A320 airbus cockpitine oturup kıtalar arası uçuş yapmak gibi bir olay. Bence işin temellerini öğren daha sonra kayıt vs. yapmak için ses kartı ve daw/vst işine girersin.

Ampli yada processor bence daha mantıklı, çalmak istediğin an açıp çalarsın, bilgisayar işi daha uzun, bilgisayarı aç -> daw'a gir - > vst çağır (amp sim) -> preset yükle - pedal seç - uğraş dene, bunları yapana kadar işin çalma kısmını geri plana atmış olursun.

Öte yandan bir ampli veya processor olsa (müzik seti kabinine vs bağlayabilirsin) açar anında çalmaya başlarsın. Daha önce de konuşuldu forumda seskartı olayı, bu işleri hiç bilmeyenler için pilot lisansın olmadan A320 airbus cockpitine oturup kıtalar arası uçuş yapmak gibi bir olay. Bence işin temellerini öğren daha sonra kayıt vs. yapmak için ses kartı ve daw/vst işine girersin.
Size karşı çıkmak istemem de, bilgisayarı aç dawa gir vst çağır preset yükle dediğiniz süre Windows SSD ye kuruluysa ortalama 10 saniye 😀

Mevzu saniye değil zaten, bu işi ilk yapacak biri için kafa karıştırıcı olup gitar öğrenme sürecine olumsuz etki ediyor olması. Bu yüzden öğrencilere amfi aldırırız.

ikisi de tercih, ben daha "klasik - konservatif" kafada bir insanım, kayıtlarda falan tabii ki ses kartı - vst kullanıyorum, burada Marshall Mg 15 gibi ampli öneren insanları da anlayabiliyorum (transistörlü devrenin tuşeye verdiği hassasiyat vs. gibi konularda). İsteyen istediği gibi çalar, bilgisayarlarla da arası aşırı iyi olan/ youtube tutorialları sıkılmadan izleyebilen biri bunların üstesinden gelebilir, ama herkes aynı seviye değil. Bence bu işin en kolay kestirme yolu öncelikli ampli kullanmak. Evde pratik yaparken de açıp çalacaksın işte, kurcaladıkça ana fikirden uzaklaşılmaya başlanıyor, çok arkadaşım var bu işi benim gibi hobi olarak yapıp, ton vs olayına takılıp çalma işini geri planda bırakan (ben de bugün amplitube gibi içinde "herşey" olan bir yazılımı açınca şu ampli de nasılmış diye başlayıp dakikalarca bunlarla oynuyorum) tabii hiç biri bir Neural DSP değil, ben de bu yollardan geçtim kısacası.

Galiba amfi almak daha mantıklı geliyor kulağa gitarı iyi seviyede çalıyorum ama daha önce hiç ses kartı kullanmadım kayıt yapma ihtiyacı duymadım ses kartına yönelmek istememin sebebi amfi de şarkıların tonlarını aynı şekilde alamamak buda beni amfiden soğutuyor

Peki önerebileceğiniz ses kartları nelerdir acaba behringer steinberg focusrite volt hangisine yönelmek mantıklı olur yada bildiğiniz markalar varmıdır başka

Auident iyidir id4 modeline bakabilirsin. Monitör için minimum 15k falan ayırman lazım mecbur referans kulaklığa 3-4k vereceksin, fakat detaylı ve çok kanallı miks yapmıyorsan bence referans kulaklık da çok elzem bi şey değil. Amfi burada ne kadar referans bir ses verir bilemem amfilerin kendi ses karakterleri var çünkü. Bence yine en mantıklısı 2-3K bandında referans kulaklık bak ilk etapta daha doğru sesleri verir en azından. Müzik dinlemek için değil ama bunlar önceden söyleyim onu, ses seviyeleri azdır eq ları düzdür.

Auident iyidir id4 modeline bakabilirsin. Monitör için minimum 15k falan ayırman lazım mecbur referans kulaklığa 3-4k vereceksin, fakat detaylı ve çok kanallı miks yapmıyorsan bence referans kulaklık da çok elzem bi şey değil. Amfi burada ne kadar referans bir ses verir bilemem amfilerin kendi ses karakterleri var çünkü. Bence yine en mantıklısı 2-3K bandında referans kulaklık bak ilk etapta daha doğru sesleri verir en azından. Müzik dinlemek için değil ama bunlar önceden söyleyim onu, ses seviyeleri azdır eq ları düzdür.
Hocam galiba amfiye yönelmek daha mantıklı olacak gibi duruyor son 1 haftadır araştırıyorum ses kartı ve prosesörleri ekstra referans monitöre ihtiyacım olacak kulaklıktan da ne kadar verim alabilirim bilmiyorum buda ekstra maliyet demek şu an amfi almaya karar verdim galiba black star id core v4 alacağım en mantıklı seçenek bu gözüküyor bu fiyat bandında

Geri