Amfiden yanma sesi gelmesi

Merhabalar önceki konumdada belirttiğim gibi 2.el aldığım amfide dip ses vardı topraklama vb sorunun çoğunu çözmüştüm bir şekilde ancak hala dip ses vardı azda olsa, kablodandır diyip (kablom kalitesiz.) sıkıntı etmeyip kullanmaya devam ettim benim uygun başka bir kablom vardı bazen bilgisayar kasama takıp amfiyi hoparlör olarak kullanıyordum bir gün arkadaşım geldi ve yine hoparlör niyetine kullanıp bir film izlemeye karar verdik. Verdik vermesine ama üstteki (kasanın) hoparlör girişine kabloyu takınca bilgisayarda amfi yazılımın adı dahil diğer bütün ses kanallarına bakmama rağmen ses gelmedi. Bende kasanın arkasına takayım dedim ancak yanlış kısma takmış olacağımki (büyük ihtimal mavi giriş) amfi bi anda yanma sesleri çıkardı anında kapadım korkarak, bir gün çalıştırmadım ve biraz araştırdım. ne öğrendiğimi tam hatırlamıyorum ama aşırı güç vb yada bilgisayarla alakalı birşeyler olabileceğini öğrenmiştim bilgisayarın ses kartında yada anakart vb hiçbir sorun bulamadım aynı şekilde amfidede sıkıntı yoktu. Ertesi gün amfiyi kullanmak istedim ve kullanırken kulaklık taktım. ancak kulaklığım kaliteli bir kulaklık olmasına rağmen yeterince ses vermiyordu bende uygun ses seviyesine gelene kadar denerim diye volume eq gain i maximuma çekmiştim. Çekmez olaydımki gitarın tellerine vurur vurmaz amfi kendini kapadı. korkmuştum ama öğrenmeliydim fişi takıp çıkardıktan sonra çalıştı bu sefer daha dikkatli olmak istedim ve ayarları ortanın bir tık gerisine kadar çektim ancak aynı şekilde tellere dokundum ve kendini kapadı tekrar çalıştırdığımda yanma sesleri geldi bir önceki gün olduğu gibi ve kapadım yaklaşık 1 yada 1.5 haftadır amfiyi kullanmıyorum. Ne yapmalıyım sorun ne olabilir? Yardım etmenizi rica ediyorum...

muhtemel kapasitörlerden birkaçı veya entegre kısa devre yapmıştır. tekrar tekrar çalıştırmaya çalışmanız durumu daha da kötüye götürür. bir anlayanın devrelere bakıp tamir etmesi gerekiyor. siz her açtığınızda kısa devre yapıyor ve bu sırada akan elektriğin diğer elemanları da bozma şansını arttırıyorsunuz.

muhtemel kapasitörlerden birkaçı veya entegre kısa devre yapmıştır. tekrar tekrar çalıştırmaya çalışmanız durumu daha da kötüye götürür. bir anlayanın devrelere bakıp tamir etmesi gerekiyor. siz her açtığınızda kısa devre yapıyor ve bu sırada akan elektriğin diğer elemanları da bozma şansını arttırıyorsunuz.
Şu anda açtığımda amfimi hiçbir sıkıntısı olmadan kullanabiliyorum, dün açıp denemiştim. Sadece tek seferliğine yaşadığım bir durumdu ancak asla emin olamayız.

Geri