KorayE demiş ki:Eğer anlamlı ve müziksel biçimde kullanılıyorsa değil 5,6; 7,8,12 hatta 2 bile geçerlidir bence(rakamların hepsi gerçektir!!) 😀
Ben 4 telli perdeli ve perdesiz basları tercih ediyorum. Bunun nedeni slap tekniğimin farklı olması...adı bilinen çoğu markayla çaldım.... 6 telli basın klavyesinde rahat edememiştim, 5 tellilerde ise uygun büyüklükteki klavyede tel araları tekniğim için dar, tel araları geniş olanların ise klavye kalınlığı fazla geldiğinden sonuç: 4 telli!!!
yoksa canavar bir B teli, ya da 6 tellinin pozisyon kolaylığı ve ince Csi keyiflidir 😀 😀 😀
ben pedal medal kullanmayı çok seviyorum slaplik bileklerim yok malesef eller kız eli gibi
Ben şahsen overdrive'a karşıyım bass'da, bass'ın karakterini yok oluyo bence(ayrıca pena'ya da karşıyım).
Hani bas frekansları düzgün duyamamak bir yanagitarı vcd playera ordanda kolonlara bağlıp çalıyorum aslında yeterlide oluyor
Basist değilim ama bence ampli kesin gerekli.
Piyasada ki mevcut bass amplileri aslında çokda hoş değiller gözlemlediğim kadarıyla
Line 6 firmasını bass gitar için ürettiği POD'u fena bir seçenek değil gibi duruyor
Köprüye ve sapa yakın çalmanın arasında ne gibi farklar vardır? Avantajlar, dezavantajlar? Çıkan sesin tonunu nasıl etkiler?
Tabi şunu da unutmamak gerek tonun sadece amfi ile ilgili değil, manyetik,gövde ve tellerle de ilgilidir.
bazi konserlerde adam 30watt'lik fender amfinin önune mikrofon koyular..veya line out ile çıkış alıyor,senin dediğin anca sana guzel bir monitor kolon olur,ayrica cıkışından da miksere girersin..