Başlangıç için hss ve Floyd rose?

• Konuyu açan Konuyu açan Fuun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fuun

Fuun
Merhaba, başlangıç gitarı almak istiyorum ancak iki model arasında kalmış durumdayım. Genel anlamda rock ve diğer tür şarkıları çalmak istiyorum, metale bir ilgim yok. Bunların doğrultusunda stratocaster hss almayı düşündüm. Başlangıç olarak schecter banshee-6 fr sgr elektro gitar (walnut satin) modelini almayı düşünüyorum. Bu modelin bir de hh versiyonu var fr olmadan. Başlangıç gitarı olarak Floyd rose u olan bir gitarla başlamam çok büyük bir sorun yaratır mı? Ya da çalmak istediğim parçalar adına hh model bir sorun yaratır mı? Hss daha mı iyi olur?

(Bu gitarı çok beğendiğimden çok istiyorum ancak bir modelde Floyd rose olması diğer modelde ise hss olmaması kafamda soru işareti bırakıyor. Ayrıca floyd rose un tel değişim zorluğu dışında hiç kullanmamam durumda sese bir etkisi var mı? Bunlar çok uygun olmayacaksa daha uygun fiyatlı 2. el alma düşüncem de var. Hangisi daha uygun olur acaba?)

Floyd rose baslangic icin fazla zahmetli bir mimari bence. Muhtemelen forum geneli de boyle dusunmektedir. Akord etmek, tel degistirmek vs. acemi birini fazla ugrastirip gitardan sogutabilir.

Bakim icin luthierde tel degistiriyor olsan da tel kopabilir ve her kopmada luthiere gitmek cok mantikli ve ekonomik olmaz.

Sicak soguk ve calima bagli olarak kucuk akord kacmalari ve ince ayar yapman gereken durumlar olabilir. O noktada da sana zorluk.

Baslangicta daha cok egzersiz yapacagini dusunursek bend teknigini calisirken sabit kopru daha rahat olacaktir. Sonucta bu teknikte teli yukari itip daha tiz bir notaya dogru kaymaya calistigimizda telin gerginligi degistigi icin floyd rose kopru de hareket edip diger tellerin gerginligini degistirecektir. Gelistikce bunu yonetmeyi ogreneceksin muhakkak ancak baslangicta kendini bu kadar zorlamani onermem. Keyif icin caliyoruz bu aleti, zaten egzersizlerde yeterince zorlanacaksin uzerine ilave zorluk alma.

H-H sadece metal icindir baska bir sey calinmaz veya H-S-S ile meta calinmaz gibi bir kural kesinlikle yok.

Hatta humbucker manyetiklerin dip gurultu seviyesi daha dusuk oldugu icin (baslangic seviyesi ucuz ekipman icin konusuyorum) avantaj bile olabilir.

Bir cok kisiye tavsiye ettigim gibi temiz ikinci el squier hss bir strat ile baslayip ileride istedigin gitarlari almaya ikna olabilecek gibiysen sen de boyle yap. Temiz ikinci el squier HSS bir strat ile basla. Bol bol egzersiz yap. Mumkunse egitim al. Sonra istedigin gitari al.

Illa ki bu iki gitardan biri olacak dersen H-H olan ile baslamani onermis olayim.

Gelismelerden haberdar et bizi.

Geri