Hakkatten kim çıkarmış bunu ?Bunu diyenler herhalde bass'da elektro'da nota olmaz öyle öğrenemezssin,jın jın kafan şişer onlarla falan mı demek isterler.
Valla benim bu konuda bazı teorilerim var, buracıkta sizlere de açıklayayım
😀
Teori 1: Belki vazgeçer teorisi...
Bu teoride temel ebeveynlerin elektrik/bass gitar isteyen çocuklarının bu isteklerinin çukulata vb. geçici olduğu inancına dayanır. Şimdi onca parayı döküp eşşek ölüsü misali bir bas gitar alınıp (amfi vb. para tuzaklarını hiç saymıyorum!!!) iki gün sonra "bana ne bana ne bana motor al, telefon al, aikido kursuna yazdır" gibi yeni isteklerin peydahlanacağından korkan annebabalar, daha mutedil, ek masrafı olmayan, tahta vb. görüntüsüyle mobilyalarla daha iyi uyum gösteren bir enstrümanı tercih ederler.
😀
Teori 2: Daha ucuz teorisi
Bu teoride ise ana düşünce tahtadan (!!!!) yapılan klasik gitarın, parlak, renkli, janjanlı elektrik/bass gitar vb. den daha ucuz olacağı, bir de sesini duymak için amfi mamfi gibi şeytan icadı nesneler gerektirmediğinden ideal bir kurtuluş olacağı yanılgısıdır
😀
Teori 3 : Gaz ve toz bulutu teorisi
Bu teoride temel, önce klasik gitarın geliştiği ve bir şekilde en zor alet olduğu, bunu çalabilenin diğerlerini havada karada hatta uzayda çalabileceği yanılgısına dayanır. Bu nedenle önce bunu çalmamak , alfabe öğrenmeden divan şiirine geçmeye benzer. Bu teorinin bir modifikasyonu da, (ilginç şekilde ters olarak) klasik gitarın nispeten kolay ve çalınabilir bir alet olduğu, bunu becerenlerin bir üst seviyeye geçip level sonu yaratıkları olan bas gitar vb. lerle uğraşması gerektiğidir
😀
Teori 4: Belki adam olur teorisi
Bu teoride de ebeveynlerin çocukları için seçtikleri rol modelleri etkili olur. Şimdi siz aklı başında bir anne baba olarak çocuğunuza uzun saçlı, serseriden hallice zibidilerin elinde gördüğünüz acayip aletleri mi alırsınız yoksa orta yaşı geçkin, smokinli beyefendilerin çaldığı, seyircinin sakin sessiz huşu içinde dinlediği birşeyler tıngırdatılan bir aleti mi tercih edersiniz???
Tabii teoriler daha çoook zenginleştirilebilir
😀 😀