Berbat AMBAR Guitars deneyimim!

Öncelikle bu kesinlikle karalama başlığı değildir. Nasıl iyi deneyimlerimizi paylaşıyorsak, kötü deneyimlerimizi de paylaşmamız en iyi olanı.

Uzun zamandır Fractal Fm3 prosesör kovalıyorum. İkinci el uygun -en azından o an için- denk getiremediğim için bu firma ile getirtmeyi düşünüyordum zaten, sahne vs durumları olduğundan iyice sıkıştım. Kasım aylarının son yarısı sipariş vermeye karar verdim. Zaten daha burdan belliydi herşey aslında ama işte neyse... Fiyat bilgisi, ödeme seçenekleri alana kadar zaten neredeyse ay bitmeye yaklaştı. Her bir konuşma 4, 5 günde yanıtlanıyor. Bazen yanıtlanmıyor tekrar yazıyorsunuz, belki o zaman yanıtlanıyor. Arasanız çoğu zaman açılmıyor zaten.

27 Kasımda siparişimi verdim. Tahmini 4 hafta dendi. *** Herhangi bir aksama durumunda mail veya arayarak bilgilendirileceğim söylendi ***. Harika. %10 ön ödeme yaptım. Başladım beklemeye. 1 ay mutlu mutlu bekledim. Tabi bu sırada o zaman uygun olduğunu düşünmediğim bir sürü ikinci el ilan kaçırdım.

23 Aralık yani teslimatın tahmini son haftasında merak ettim. Çünkü ne arayan ne de haber var. Ben arayıp sordum. Yanlış hatırlamıyorsam Halloween nedeniyle her yerin oradaki dükkanların, gümrüğün vs tatil olduğu onların da arayıp sormak için kimseye ulaşamadığı bilgisini verdiler. Tahmini bi gecikme süresi istediğimde veremiyoruz maalesef dendi. Neyse tamam dedim yapacak birşey yok biraz daha bekle.

1, 2 saat geçmeden onlar arayıp ''gümrüğe ulaştık ürünler su hasarı almış özür dileriz vs vs para iadesi yapalım bir dahaki ay için tekrar sipariş verdiğimizde ilk sizi bilgilendireceğiz'' dediler. Tamam dedim elimizde olan birşey değil sonuçta. Geç olsun güç olmasın 😀 Ocak sonu gelsin napalım dedim. Yine başladım beklemeye.

Yılbaşından sonra tekrar mesaj yazdım ve fiyatta bi değişiklik olup olmayacağını sordum. Yanıt yok. Bir kaç gün sonra aradım yine yanıt yok.

Dün yani 12. Ocak günü tekrar wp den yazdım ''Hiçbir şekilde ulaşamıyorum size nerden ulaşabiliriz'' diye. Şehir dışında olduğunu -kısaca yoğun olduğunu yazdı- olumsuzluk için özür dileriz vs vs yazıldı. Onlara '' Tamam anlıyorum ama sizinle iş yapıyoruz sonuçta. Siparişler ne durumda, ne zaman ulaşır buna göre bir plan yapamıyorum. Çoğu sahnemi iptal etmek durumunda kaldım. Sdece tarih bilgisi öğrenmek istiyorum'' yazdım.

Daha sonra aldığım cevap ise ; ****Yeni ürünleri ****Mart ay sonundan**** önce beklemiyoruz. Yeni gümrük uygulamalarına adapte olmaya çalışıyoruz. Yeni yıl değişiklikleri vs.

Kısaca özet
1.5 ay bekleyip bir sürü ikinci el ilanı kaçırıp - ki çoğunun çanta, kılıf veya ekstra footswitch artısı vardı sırf kullanılmış olduğu için almaktan çekindim - elimde koca bir hiçle kaldım. Hiçbir süreçte, ben arayıp sormadığım sürece bilgilendirilmedim. Aramasam yazmasam muhtemelen kendilerinin bilgi verecekleri de yoktu zaten.

Sipariş vermeyi düşünenler için bilgilendirici olur umarım.

Son düzenleme:
Zaten çok da uygun fiyat vermiyorlardı, ben de bir ara teklif aldım ama aşırı pahalı gelmişti. Yorum yapmıyorum ama ben çok mantıklı görmedim çalışmayı.

Ben çok defa alış veriş ettim . hiçbir sorun yaşamadım . tabii ki elde olmayan sebepler ile gecikmeler yaşanabiliyor , bu ortamda bence tolere etmek gerekir . Tanıyabildiğim kadarı ile çok dürüst insanlar .

Bu tip butik esnaflar talep edilen ürün nispeten ucuzsa pek ilgi göstermezler, olmasa da olur kafasında olurlar. Pahalı bir gitar falan talep etseydiniz saygı duruşunda beklerlerdi telefon başında, adınıza akrostiş şiir yazarlardı.

Son gümrük güncellemesinde afallamışlardır zaten.

İyi insanlarmış falan bilmiyorum, doğrudur belki, iyiler de ne yapmışlar, köye çeşme mi yaptırmışlar. Ticaret yapıyorlarsa müşteriye küçük büyük diye bakmayıp iletişim halinde olmaları gerekirdi.

İyi oldu biz de bilgilenmiş olduk, emeğinize sağlık.

Geçmiş olsun.

Fractal gibi bir firma neden Zuhal, Dore gibi yerlerle distribütör olarak anlaşmıyor anlamış değilim. Belki bir miktar daha ulaşılabilir bir fiyatı olurdu. Fiyatı da geçtim böyle ne kadar süre bekleyeceğimizi bilmediğimiz bi satış olmazdı. 1 aydan 2 aya, 2 aydan hop 4 aya en fazla ne kadar hoş karşılanabilir ki. Koskoca 1 senenin üçte biri 4 ay. Aktif sahnesi olan için mantıklı bir süre değil.

Fractal gibi bir firma neden Zuhal, Dore gibi yerlerle distribütör olarak anlaşmıyor anlamış değilim. Belki bir miktar daha ulaşılabilir bir fiyatı olurdu. Fiyatı da geçtim böyle ne kadar süre bekleyeceğimizi bilmediğimiz bi satış olmazdı. 1 aydan 2 aya, 2 aydan hop 4 aya en fazla ne kadar hoş karşılanabilir ki. Koskoca 1 senenin üçte biri 4 ay. Aktif sahnesi olan için mantıklı bir süre değil.
Aynı sıkıntı Avrupa'da da mevcut. Oradakiler de başka aracılarla alıyor Fractal ürünlerini... Türkiye özelinde çözebileceklerini sanmıyorum.

g66 sanırım avrupa tarafındaki mağazası Fırat abi . Ama bu kadar bekletme süreleri oluyor mu bilmiyorum.
Evet hocam, G66 Avrupa tarafındaki direct distributor online store'u. Ambar da aslında Fractal yetkili satıcısı bu arada. 😄

1768335797636.webp

g66 sanırım avrupa tarafındaki mağazası Fırat abi . Ama bu kadar bekletme süreleri oluyor mu bilmiyorum.
İngiltere'de yaşıyorum ve FM3 2-3 günde elime ulaşmıştı. Fractal bildiğim kadarıyla yeni projeler hakkındaki sızıntıların önüne geçmek için bu şekilde çalışıyor fakat G66 açıkçası biraz pahalı. Fractal'ın kendi sitesinde FM3'nin fiyatı 1099 dolar, bu da 820 sterline tekabül ediyor. G66'in İngiltere şubesinde ise fiyat 1150 sterlin. Bunu ödemek istemezseniz ya reverb ya da ebay, bol şans.

Fractal gibi büyük bir firmanın bu şekilde satış yapması bence büyük eksi. Açıkçası ulaşması daha kolaysa Helix'e yönelmenizi öneririm.

İngiltere'de yaşıyorum ve FM3 2-3 günde elime ulaşmıştı. Fractal bildiğim kadarıyla yeni projeler hakkındaki sızıntıların önüne geçmek için bu şekilde çalışıyor fakat G66 açıkçası biraz pahalı. Fractal'ın kendi sitesinde FM3'nin fiyatı 1099 dolar, bu da 820 sterline tekabül ediyor. G66'in İngiltere şubesinde ise fiyat 1150 sterlin. Bunu ödemek istemezseniz ya reverb ya da ebay, bol şans.

Fractal gibi büyük bir firmanın bu şekilde satış yapması bence büyük eksi. Açıkçası ulaşması daha kolaysa Helix'e yönelmenizi öneririm.
Line6 ürünlerini çok severim. Bir çok prosesörünü de kullandım ama helix floordaki aynı sesleri helix native pluginle alabiliyorken tutup da o kadar para yatırmak mantığıma yatmıyor. 45-50 bin civarlarına helix lt bulunabiliyor. Ama muhtemelen fractalda kararım kesin. Bir kere canlı canlı fractal fm9 dinleyince beni afallatmıştı.

Ben de zamanında geliş tarihi için net bir zaman veremedikleri için temiz ikinci el almıştım.

Şu anda da ikinci elde yok gördüğüm kadarıyla, belki quad cortex bakabilirsiniz en azından sıfırı da var, ikinci elde de var.

Geri