Berbat AMBAR Guitars deneyimim!

Benim de başımdan benzer tecrübe geçti. 2025 9 Mayıs'ta %10 ödeme yaptım. 52500 idi fiyat. Takriben 4 hafta süreceği söylendi. O aralar fiyat arttı. 58500 oldu. Bana zammı yansıtmayacaklardı. Yansıyacağına dair bir beyan da olmadı tabi. O konuda gönlümü rahat tuttular fiyatı sipariş geçerken sabitlediler. Bu konuda haklarını teslim edeyim. Bilgi istediğimde gümrükte bugüne kadar hiç olmayan bir yavaşlık olduğunu ilettiler. Ben kısa sürede sorularıma cevap aldım.

2 ay bekleme ardına umudu kestim. 8 Temmuz'da kapora iadesi ve sipariş iptali istedim. Hemen geri gönderdiler. Tam 2 ay beklemiştim. 52500'den daha az fiyata temiz ikinci el kaç tane kaçırdığımı hatırlamıyorum bile. Sıfır olsun kutusunu ben açayım 3-5 fazla veririz dedim.

Teslimatın gecikeceğine dair bilgi keşke biz sormadan tarafımıza düzenli verilse idi. Ürünü edinme fırsatını kaçırdım bir daha ikinci elden de düşüremedim. Baştan bilsem şu an Turbo MKII sahibi idim. Nano cortex'e düştük.

Bu arada, fractal ürünlerini ikinci el almak preset muhabbetini de düşününce fena bir fikir değil. İkinci el FM3 almak bir yandan da ilk kullanıcının belki saatlerce uğraşıp hazırladığı presetleri kullanmak demek. Beğenmezseniz fabrika ayarlarına döndürmek zaten kolay.

Buna ek olarak, herhangi bir Fractal ürünü aldığınız zaman üstüne çok az daha koyup Austin Buddy Live Gold ton paketini almanızı tavsiye ederim. Üstünde oynayıp kendi zevkinize göre ayarlamaya çok müsait tonlar var.

2 ay bekleme ardına umudu kestim. 8 Temmuz'da kapora iadesi ve sipariş iptali istedim. Hemen geri gönderdiler. Tam 2 ay beklemiştim. 52500'den daha az fiyata temiz ikinci el kaç tane kaçırdığımı hatırlamıyorum bile. Sıfır olsun kutusunu ben açayım 3-5 fazla veririz dedim.

Teslimatın gecikeceğine dair bilgi keşke biz sormadan tarafımıza düzenli verilse idi. Ürünü edinme fırsatını kaçırdım bir daha ikinci elden de düşüremedim. Baştan bilsem şu an Turbo MKII sahibi idim. Nano cortex'e düştük.
Çok benzer şeyler yaşamışız. Sıfır ürün takıntım yok aslında ama bir prosesöre o kadar para dökeceksem, önceki sahibinin nasıl kullandığını net olarak bilememek çok sıkıntılıydı benim için. Dürüst satıcılar var tabi ama mesela sormasan söylemeyecek insanlar da var.

Bu arada düşmüş sayılır mıyım bilmiyorum ve yorum yapmak için çok çok erken, bu gün ikinci el Fractal Audio Ax8 edindim.
Amfi modelleme vs hemen hemen aynı, footswitch sayı ve fonksiyonları çok daha fazla. Ekran eski.
Tabi küçüğünden bir frfr kabin de gerekecek hissediyorum. 😀

Önceki sahibi nasıl kullanmış diye sorarsanız da 2 saat prosesörün üzerindeki pislikleri temizledim... Kılıfından güç kablosuna kadar pislik içindeydi... Düğmeleri söküp tek tek temizledim. İşte şimdi sıfır gibi oldu.

Bu elektro gitar alet edevatları gümrükten muaf olsa sonuçta Türkiyede bulunmayan ürünler bunlar. İnsanlar istedikleri ürünü internetten sipariş verse keşke ama nerde o günler eskiden Türkiye Avrupada gümrük birliğindeydi ne oldu günler eskide mi kaldı?

Olanların şu anki gümrük düzenlemelerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Daha önce ben de bir Shur gitar ve FM3 almıştım. FM3 söylenen sürede geldi ama Shur, o dönemki dolar artışı yüzünden yaklaşık altı ay gecikmeli geldi. Yine de sonuçta sorunsuz bir şekilde elime ulaştı.

Olanların şu anki gümrük düzenlemelerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Daha önce ben de bir Shur gitar ve FM3 almıştım. FM3 söylenen sürede geldi ama Shur, o dönemki dolar artışı yüzünden yaklaşık altı ay gecikmeli geldi. Yine de sonuçta sorunsuz bir şekilde elime ulaştı.
Gümrük düzenlemesi yılbaşından sonra oldu diye hatırlıyorum. 6 ay sürmesi çok anlamsız gerçekten. Hangi süreç 6 ay sürmüş olabilir ki. Ben 2 ay bile bekleyemedim....

Çok istediğim, TR'de bulamadığım, Kanada üretimi bir pedal siparişim oldu. 4 hafta süre verildi, gümrük vs sebebiyle 6 haftada geldi. Ama geldi. Gecikme sonrası döviz farkı da yansıtılmadı. Tertemiz, sapasağlam ulaştım istediğim ürüne.
Bürokrasi ile uğraşmak zorunda kalmadım. Gümrükle uğraşmak zorunda kalmadım. Deli vergiler vermekle uğraşmadım. Bunun karşılığında belirlenen bir yüzde verdim, iki hafta gecikmeye de anlayış gösterdim. Ellerine ulaşınca fotoğrafını gönderdiler, "okey" dedim. Evime geldi. Bitti gitti.

Kötü tecrübeler elbette ki olabilir, üzüldüm ben de okuyunca. Bu da işin riski. Ama o ürünler Türkiye'de satılmaya başlanırsa da ödeyeceğimiz rakamlara alabiliyoruz şu an bu ürünleri. Bu riske değer bence.

Bu arada ufak birşey: Kıvılcım'dan Strymon Ojai sipariş etmiştim geçen sene. 2 ay sonra geldi. Yok gemi, yok gümrük. Oluyo bunlar.

Çok istediğim, TR'de bulamadığım, Kanada üretimi bir pedal siparişim oldu. 4 hafta süre verildi, gümrük vs sebebiyle 6 haftada geldi. Ama geldi. Gecikme sonrası döviz farkı da yansıtılmadı. Tertemiz, sapasağlam ulaştım istediğim ürüne.
Bürokrasi ile uğraşmak zorunda kalmadım. Gümrükle uğraşmak zorunda kalmadım. Deli vergiler vermekle uğraşmadım. Bunun karşılığında belirlenen bir yüzde verdim, iki hafta gecikmeye de anlayış gösterdim. Ellerine ulaşınca fotoğrafını gönderdiler, "okey" dedim. Evime geldi. Bitti gitti.

Kötü tecrübeler elbette ki olabilir, üzüldüm ben de okuyunca. Bu da işin riski. Ama o ürünler Türkiye'de satılmaya başlanırsa da ödeyeceğimiz rakamlara alabiliyoruz şu an bu ürünleri. Bu riske değer bence.

Bu arada ufak birşey: Kıvılcım'dan Strymon Ojai sipariş etmiştim geçen sene. 2 ay sonra geldi. Yok gemi, yok gümrük. Oluyo bunlar.
Zaten o süreler yolda geçiyor çoğunlukla, deniz yoluyla geldiği için... Ürün de zaten alınmış olduğundan döviz farkı da yansıtılamaz.
Asıl sıkıntı net bir süre verilememesi. 1 ay da olabilir 6 ay da.
Keşke stoklu çalışsalar da bu süreyi bize yansıtmasalar. Fractal ürünleri şuan peynir ekmek gibi satılıyor. Sahibindende ikinci el ilan süreleri 1- 2 hafta maksimum.
Zuhal müziğe stoğu tükenmiş ürün sorduğumda şu tarihten önce gelmez diyebiliyorlar mesela. Ben de yoluma bakabiliyorum.

Bildiğim kadarıyla yok. Amerikadan iste tarzında kurumla değil de kişiyle anlaştığın siteler var ama onlara da güven olmaz. Geç gelmesi hadi neyse yazmışsınız ama hiç öyle olmuyor. O 1 ayın ilk haftası geçmemişti heyecandan. Zar zor 1 ayı doldurup hiçbir şey için beklemek koyuyor. Resmi distribütör oldukları için hasarlı ürün de teslim etmezler diye düşünüyorum. Ama gördüğünüz gibi herhangi bir teslim olmaya da biliyor Eğer varsa tanıdık özellikle amerikada kesinlikle onlardan isteyin. Avrupa fiyatları çok absürt.

Forumda küçük bir alışveriş ağı olsa. Gerçekten güvenebileceğimiz kişiler tabi. Yolu düşen, valizinde yeri olan, araba vs ile gidecekler, belirli bir ücret karşılığında bu tarz yardımlaşılsa çok güzel olur. Tabii ki kişilerin de buna gönlü olmalı. Sağolsun siteden bir abim de teklif etmişti daha önce, ürünü bulamamıştık o ayrı 😀
İnşallah Fm3'üne bir an önce kavuşursun. Paranla rezil olmak kadar can sıkan bir şey yok. Aslında madem distribütörüsün stoklarında fm3, axe fx 3 gibi cihazlar olmak zorunda, zaten insanların aldığı ürünler belli.

Geri