bias fx 2 aralıklarla oluşan parazit sorunu ?

Merhaba arkadaşlar,

Uzatmadan direkt konuya geçmek istiyorum. Bias FX 2 programı üzerinden gitar pratiği yapıyor ve çalıyorum. Ekonomik nedenlerden dolayı harici bir ses kartım yok. Backing track çalabilmek için ise Voicemeeter kullanıyorum.

Bazı kaynaklarda önerilen örnekleme hızı (sample rate) 48.000 Hz idi. Windows ses ayarlarında tüm giriş ve çıkışlar aynı frekansta ayarlı. Buffer size ise 192 samples olarak ayarlanmış durumda. Ancak şu sorunu yaşıyorum: Programı kullandığımda, herhangi bir şarkının (örneğin bir riff'in) sesini çalarken ilk başta ses normal geliyor. Fakat bir süre sonra ses bozulmaya, parazitlenmeye ve kuru bir gürültüye dönüşüyor. Ardından, bir süre sonra tekrar eski haline dönüyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkür ederim!

(Not: Anakartım H510-M K modelinin onboard ses kartını kullanıyorum.)

buffer ı arttırmayı deneyin. sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamış oluruz. eğer arttırdığınızda çözülür ise ve gecikme hissedilir düzeye gelir ise işlemciniz ses işlemeye yetişemiyor demektir. çekirdek sayısı fazla olan işlemciler öneririm. (8-10)

yok hayır korsana başvuran biri değilim bias fx 2 de orijinal programla alakalı mı diye bedava olan reaper programı ile de denedim sonuç hala aynı maalesef.

Şimdi yukardaki öneriyi bir deneyin. Bu tarz durumda sorunun neyden kaynaklandığını anlamak için sistem kaynaklarının kullanımı izlerken hatanın oluşmasına bakın, örneğin işlemci mi %100 yapıyor, diskler mi %100? Başka bir durum mu var gibi gibi?

Normal şartlarda kaynaklar yeterli değilse ses bozulmaya başladıktan sonra tekrar normale dönmüyor yani o yüzden ben acaba korsan mı diye şüphelendim.

Bias muadillerine göre daha çok işlemci gücü istiyor diye hatırlıyorum ve ayrıca onboard ses kartı yetmeyebilir.

Geri