Bir bas gitarda az fret buzz ile düşülebilecek action için perde işçiliği yapabilecek luthier önerisi.

Bas gitarımda en az fret buzzla en düşük yüksekliğe inmek istiyorum ama şuan mükemmel bir setup ile bile pek mümkün olmuyor bu. Gitarım giriş seviyesi değil Ibanez Btb605ms, iyi bir işçilikle güzel bir yere geleceğini biliyorum. İstanbul içinde bildiğiniz iyi bir luthier var mı?

Bahsettiğiniz rakam çok yüksek, kesinlikle böyle bir setup geçmez.
Setup yeterli olur mu bilmiyorum aslında. Ben bu senenin ilk çeyreğinde uğradım bir kere bu luthiere. Gitarım yere düşmüştü o yüzden tamir edilebilir mi nasıl olur tarzında sormuştum ve ona bakarken elinde incelerken sanki ufak bir buzz var ona da bakabilir misiniz demiştim. Setupunun iyi olduğunu söylemişti ve gitarı elletme bi sorun yok demişti. Fakat o zaman önemli olan şey aklımda olan o vuruktu. Ama şuan gitarımın olabileceği en iyi hali istiyorum o yüzden tabii ki konuya hakimiyetim yok ama belki tesviye? yaptırmak, yani gitarın düşük actionda buzzsuz çalmamı ne sağlayacaksa onu istiyorum. O yüzden o kadar yüksek bir fiyat sordum.

Setup yeterli olur mu bilmiyorum aslında. Ben bu senenin ilk çeyreğinde uğradım bir kere bu luthiere. Gitarım yere düşmüştü o yüzden tamir edilebilir mi nasıl olur tarzında sormuştum ve ona bakarken elinde incelerken sanki ufak bir buzz var ona da bakabilir misiniz demiştim. Setupunun iyi olduğunu söylemişti ve gitarı elletme bi sorun yok demişti. Fakat o zaman önemli olan şey aklımda olan o vuruktu. Ama şuan gitarımın olabileceği en iyi hali istiyorum o yüzden tabii ki konuya hakimiyetim yok ama belki tesviye? yaptırmak, yani gitarın düşük actionda buzzsuz çalmamı ne sağlayacaksa onu istiyorum. O yüzden o kadar yüksek bir fiyat sordum.
Açıkçası tesviye ücretini de biliyorum ama dediğiniz rakamların altında kesinlikle. Tesviye konusunda ben işçiliğine hiç laf diyemem titizdir ama tabiki görüşmek konuşmakta fayda var telefonda olsa bile.

Ayrıca özel olarak perdelerde bi sorun aramamın sebebi de yanyana iki perde birinde hiç cızırtı yok diğeri deli gibi cızırdıyor, özellikle e teli 2. ve 10. perde a teli 9. perde d teli 12. perde. Art arda ve yakın yerde cızırtı olsa setupa yoracağım ama böyle olduğunda aklıma başka bir şey gelmiyor.

Geri